zaterdag 28 februari 2009

Sofie Van Moll @ Belgische Madammen en Babes

Sofie Van Moll

Sofie W. A. Van Moll (Neerpelt, 20 februari 1984) is een Belgische actrice en presentatrice van onder meer 'De Bedenkers'.

Biografie

Op haar dertiende vertrok deze Belgische Madam en Babe met haar valies richting Leuven. Sofie Van Moll ging er op internaat in het Lemmensinstituut waar ze woordkunst-drama volgde. Op haar zeventiende werd ze aangenomen aan de toneelacademie van Maastricht, waar ze in juli 2005 afstudeerde als theatraal performer.
Ze heeft momenteel een relatie met Jenne Decleir, zoon van Jan Decleir.

Tv en radio

Sinds oktober 2001 was Sofie Van Moll een bekend Ketnet-gezicht. Vooral als wrapper, maar ze trok ook een hele tijd met de ketnetband rond, speelde mee in de jongerensoap Spring, een Vlaamse jeugdserie over een groep jongeren die zichzelf en de wereld leren ontdekken in en rond dansschool 'Spring', als Evi De Bie. Evi was danseres bij Spring. Ze ging naar Londen om er Oosterse filosofie te gaan studeren.

Sofie Van Moll deed mee in de één-reeks Urbain (als Kiki) met als hoofdpersonage Urbanus.

In het najaar van 2006 deed ze mee aan het muziekprogramma Steracteur Sterartiest. De deelnemers zijn Vlaamse acteurs en actrices die 12 weken live zingen voor een zelfgekozen goed doel. Elke acteur zingt een bekend nummer. De kijkers beslissen op het eind via televoting wie afvalt of doorgaat. Sofie's goede doel was Piazza dell'Arte, kunstorganisatie in Antwerpen, die zich richt op jongeren in scholen, verenigingen, asielcentra. Ze viel als 6de af.

In 2004 deed Sofie Van Moll met Kerosene mee aan Eurosong, de Vlaamse voorronde van het eurovisiesongfestival. Ze werd 3e in de 2e voorronde.

Sofie Van Moll speelde ook een naakt rol in De Kavijaks, een serie die te zien was op VTM.

Daarnaast deed Sofie al radio-ervaring op bij Studio Brussel, waar ze op zaterdagochtend de Hit 50 (de hitparade) presenteerde, en staat op Belgium Babes. Ze presenteerde ook op Radio Donna, Donna Weekend op Radio Donna maar daar is ze i.v.m. haar drukke bezigheden bij de tv mee moeten stoppen. Maar ondertussen is ze terug bezig aan een paar vervangingen op Donna. Bijvoorbeeld ter vervanging van Ann Van Elsen in Sunday Match. Onlangs heeft Sofie Van Moll haar eigen programma gekregen op zaterdagvoormiddag tussen 10 en 12 uur op Donna, Batlle Of The Stars! (2008). Tijdens de zomer presenteert ze op Donna de avondspits tussen 16 en 19uur, afwisselend met Dave Peters & Caren Meynen. Je kan haar ook beluisteren in het Donna City Café (Actie zomer)!

In 2007 werd Sofie Van Moll de co-presentatrice van Bart Peeters in het programma De Bedenkers.

VRT gaat voor tweede seizoen van 'De Bedenkers'

Vanaf 1 december kunnen fans opnieuw op één terecht voor het programma 'De bedenkers'. Presentatoren Bart Peeters en Sofie Van Moll zijn weer van de partij om op zoek te gaan naar baanbrekende uitvindingen.

Voor het tweede seizoen is het concept van het programma een beetje veranderd. 'De Bedenkers' bestaat voortaan uit vier fases: vier voorrondes, twee ontwikkelingsrondes, de halve finale en de finale.
Juryleden

Ook in de jury doen nieuwe mensen hun intrede. Zo zullen voortaan communicatiespecialiste Saskia Schatteman en reclameman Guillaume Van der Stighelen hun oordeel vellen over de waarde van de nieuwe uitvindingen.
Speculoospasta

De toppers van vorig seizoen waren de SlipLift en de speculoospasta. Voor het nieuwe seizoen hebben al 2000 kandidaten zich ingeschreven.

Naam: Sofie Van Moll
Bijnaam: Fiep
Geboren: 20 februari 1984, om 7.02 uur in Neerpelt
Sterrenbeeld: Vis
Verliefd/verloofd/getrouwd: Verkikkerd!!!
Broers en zussen: Gust, de leukste broer van de hele wereld.
Huisdieren: Binnen mijn luie schildpad Speedy, buiten onze trouwe en lieve hond Ursa.
Haarkleur: Herfstkleurig
Kleur ogen: Bruin met een ietsiepietsie groen
Lengte: 1m 70cm
Gewicht: 59 kg
Schoenmaat: 38,5

Ketnet-presentatrice Sofie Van Moll speelt mee in Plopfilm

Sofie Van Moll, presentatrice op Ketnet en Radio Donna, zal meespelen in de nieuwste Kabouter Plop-Film, samen met haar vriend, acteur Jenne Decleir. Dat maakte verdeler Kinepolis Film Distribution bekend.

Wits en Wollie
Sofie Van Moll en Decleir, zoon van acteur Jan Decleir, zullen kabouters Wits en Wollie spelen, twee kabouterclowns die in de film 'Plop en de Kabouterbaby' hun baby verliezen in het bos. Ze stellen alles in het werk om hun baby terug te vinden. Eerder werd al bekendgemaakt dat bekende figuren als Johan Boskamp, Ron Brandsteder, Piet Huysentruyt, Kobe Van Herwegen en Jean-Marie Pfaff zouden meewerken aan de film. Die verschijnt in het najaar van 2009.

Het is de achtste Plopfilm van producent Studio 100. De regie is in handen van Bart Van Leemputten, die al de drie eerste Plopfilms maakte.

Circuskabouters
De film gaat over een konvooi circuskabouters, die op weg door het kabouterbos een baby kwijtraken. De baby wordt gevonden door Kabouter Lui, die ervoor gaat zorgen. Tegelijkertijd is Kabouter Plop bezig om een koek te maken, waarvoor hij een getuigschrift wil krijgen van de fijnproefkabouter. Door een aantal misverstanden denkt hij dat Kabouter Lui hem wil beconcurreren. Kabouter Lui denkt op zijn beurt dat Plop de baby in zijn koeken wil vermengen en houdt de baby daarom verborgen.

Sofie Van Moll schittert in Steracteur, Sterartiest, waar ze samen met Andrea Croonenberghs bij de vrouwelijke uitblinkers hoort. Twee jaar geleden nam ze nog deel aan Eurosong, maar wie dacht dat Steracteur, Sterartiest een nieuwe generale repetitie voor een tweede Eurosongdeelname wordt, is eraan voor de moeite.

Twee jaar geleden stond Sofie Van Moll in Eurosong. Met Kerosene behaalde ze een eervolle derde plaats in de tweede voorronde. In een kranteninterview bestempelde ze haar Eurosongdeelname als ‘één van de vele zotte dingen die ik mijn leven heb gedaan’. “Maar dat bedoel ik helemaal niet negatief, hoor”, lacht Sofie Van Moll als we haar met deze uitspraak confronteren. “Het is toen gewoon allemaal erg snel gegaan. Zonder na te denken. Maar ik zing gewoon doodgraag.”

Toch is Eurosong niet meteen voor herhaling vatbaar: “We zijn wel bezig met demo’s op te nemen en muziek te maken, maar allemaal op het gemak. Ik wil alleen nog maar iets zelf doen als ik er helemaal achter sta. Eurosong zie ik daar niet direct een plaats in krijgen. Twee jaar geleden was Eurosong vooral heel leuk om mee te maken, maar voor de rest ben ik daar niet zo mee bezig geweest. Ik werd gevraagd om mee te doen en binnen de drie dagen was mijn nummer ingestuurd. Ik zou het niet meer zo onbezonnen doen.”

vrijdag 27 februari 2009

Maaike Cafmeyer @ Belgische Madammen en Babes

Maaike Cafmeyer (Torhout, 30 maart 1973) is een Vlaams actrice die bekend werd door haar rol als vrouw van Bart De Pauw in de komedieserie Het Geslacht De Pauw.

biografie

Maaike Cafmeyers vader en grootvader zaten bij het amateurtoneel. Belgische Madam en Babe Maaike Cafmeyer was de oudste van drie kinderen en erg verlegen. Toch trok de sfeer van het theater haar erg aan. Cafmeyer begon haar toneelopleiding aan het conservatorium op de afdeling woordkunst.

Sam Bogaerts castte haar voor een rol in Wachten op Godot van Samuel Beckett. Zo begon haar acteercarrière.

Maaike Cafmeyer is twee jaar getrouwd geweest met kunstenaar Klaas Ruysschaert, tot dit huwelijk misliep. In 2004 nam haar bekendheid toe toen ze gecast werd als vrouw van Bart De Pauw in Het Geslacht De Pauw. Vanaf datzelfde jaar konden we haar aan het werk zien in de Ketnet-serie En daarmee basta! als tv-gezicht Patsy Carlisse. Ook in de volgende reeksen van En daarmee basta! neemt ze die rol voor haar rekening.

Sinds 2004 doet Maaike Cafmeyer ook mee in de detectivereeks Aspe, waarin ze inspecteur Carine Neels vertolkt. In Aspe gaat Maaike Cafmeyer voor het eerst naakt voor een groot publiek in een gewelddadige SM seks scène.

In 2008 speelde Maaike Cafmeyer mee in de Vlaamse film Loft van Erik van Looy en Bart De Pauw.

Maaike Cafmeyer (1973) studeerde woordkunst aan het conservatorium en werd actrice. Ze debuteerde in het theater en werd in 2004 bekend als vrouw van Bart De Pauw in de populaire televisiereeks “Het geslacht De Pauw”. Ze speelt ook een bloot scene in “Aspe” en in de Ketnet-serie “En daarmee basta”. En Maaike Cafmeyer is natuurlijk te bewonderen op Belgische Madammen en Babes. Een hoge taalgevoeligheid maakt van haar een dankbare lezer.

* heb je een bijzondere herinnering aan De Gouden Uil?
Maaike Cafmeyer: In 1994-1995, mijn eerste jaar aan het conservatorium, heb ik ‘Vallen’ van Anne Provoost leren kennen. Toen mij werd verteld dat het werk De Gouden Uil had gewonnen, dacht ik dat het een grapje was. Want als ze in het Westvlaams zeggen dat ge ‘nen Uul zijt’, is dat niet bepaald positief bedoeld. En ‘Een Gouden Uul’ is dan wel het toppunt!

* zijn er boeken of auteurs die je via De Gouden Uil ontdekt hebt?
Maaike Cafmeyer: Mijn verjaardag is ergens einde maart - ongeveer de periode dat De Gouden Uil wordt uitgereikt. Mijn moeder maakte er een vaste gewoonte van om mij de winnaar of één van de andere laureaten cadeau te doen.
Zo is het meermaals gebeurd dat ik boeken kreeg waarvan ik nog nooit had gehoord bv. Westerman en Möring. ‘Peter Verhelst’ had ik wel al horen vallen maar ‘Tongkat’ was het éérste werk dat ik van hem las.

* welke boeken zouden je kinderen nu of later zeker moeten lezen?
Maaike Cafmeyer: Ikzelf was in mijn kindertijd nogal een hevige fan van Paul Biegel. ‘De Tuinen van Dorr’ zou ik zeker onder de kerstboom leggen. Het oeuvre van Annie M.G. Schmidt en Astrid Lindgren heb ik meegezeuld in boekentassen, rugzakken en autokoffers totdat de kaften helemaal aan flarden vielen. Verder zou ik mijn kroost ook een goede zaklamp cadeau doen zodat ze de koude lange winteravonden kunnen doorkomen onder de dekens.

"Ik kan heel verrukt naar het verleden terugkijken", vertelt de West-Vlaamse Maaike Cafmeyer (35). "Geuren brengen mij in één seconde terug naar een situatie. De geur van soep in de herfst geeft je bijvoorbeeld zo'n lekker zondagsgevoel. Dat melancholische heeft altijd in me gezeten.
Met twee werkende ouders, ben ik voor een groot deel opgevoed door mijn grootmoeder, een weduwe."
Als ik één plaats terug zou kunnen bezoeken...

Maaike Cafmeyer: "Als ik iets terug wil zien, ga ik er gewoon naartoe. Maar d estreek waar ik enorm veel van hou, is waar mijn roots liggen. Waar mijn voorouders vandaag komen: de streek in West-Vlaanderen rond Loker, de Rodeberg, Kemmel,... Dat is nu eens een plaats die weemoed en nostalgie ademt uit elke porie van z'n grond. De eerste Wereldoorlog heeft daar enorm huisgehouden. En op de een of andere manier is het nog steeds alsof je de soldaten er kunt horen roepen."

Als ik één persoon terug zou kunnen ontmoeten...

Maaike Cafmeyer: "Als ik maar één persoon kon terugzien, zou het sowieso iemand zijn die gestoven is. Een priester die in onze school woonde. Ik ontmoette hem toen ik eind tiener, begin twintiger was. Ik zat op een college dat vroeger een internaat was waar de priesters inwoonden.
Hij was een van de laatsten die er overbleven. Hij was een fantastische kerel. Hij had voor het priesterambt gekozen - hij is er ook bij gebleven - maar hij heeft daar enorm mee geworsteld. Het was een mens met enorm veel interesses. Daar hou ik van: mensen die oprecht geïnteresseerd zijn in anderen. Hij liet mij kennismaken met literatuur en muziek, maar even goed leerde ik bij hem whiskey drinken en sigaretten smoren (lacht).

Als ik één dag zou kunnen herbeleven...

Maaike Cafmeyer: "Dat zou de geboorte van mijn broertje zijn. Dat was zo'n fijn moment. Ik was 17 en heb het allemaal heel bewust meegemaakt. Maar weet je wat het vreemde is? Iets is mooi omdat je het niet meer opnieuw kúnt doen. De vergankelijkheid maakt het net mooi. Waarom is een bloem mooi? Omdat ze twee dagen later verwelkt is. Waarom is geluk zo fantastisch? Omdat je het niet kan pakken. Het is een kwestie van seconden. En dat is met situaties net hetzelfde."

Als ik één beslissing kon overdoen...
Maaike Cafmeyer: "Elke beslissing heeft mij geholpen om te zijn wie ik nu ben. Ik zou er dus geen veranderen. Maar afscheid nemen van een geliefde is altijd wreed hé. Als je uit elkaar gaat is dat...tja, kut met peren, hé (lacht flauwtjes). Je had je leven helemaal anders gezien en plots is die geliefde weg. Dan sta je daar en moet je helemaal opnieuw beginnen. In zo'n situatie kan je je heel eenzaam voelen. Maar goed...Daar geraak je ook over."

Hoogzwangere Maaike Cafmeyer & Co naakt voor Boudoir

 Voor een romantische foto-expo gaat een hoogzwangere Maaike Cafmeyer gewillig uit de kleren. Ze draagt op het beeld enkel een slabbetje. Na haar naaktscène in fictie serie Aspe gaat Maaike Cafmeyer dus weer uit de kleren. Ook andere tv-corryfeeën, zoals Erika Van Tielen, Veerle Dobbelaere en Lady Linn gaan (subtiel) uit de kleren.

 Kim Hertogs (De kuisheid) dan weer gaat wat minder subtiel uit de kleren en toont vol trots haar blote borsten.

La Clé du Boudoir heet de expo waarin fotograaf Filip Naudts bekende Vlaamse dames tot dromerige poses verleidt. Alle foto’s hebben een pittig en erotisch vleugje zonder ooit gratuit te zijn, zoals Cafmeyer die slagroom op haar bolle naakte buik morst. Alsof ze net flink geschranst heeft, maar u mag er ook de bevlekking in zien.

In onze fotospecial ziet u een ruime selectie uit de nieuwe fotoreeks van Naudts. U herkent achtereenvolgens:

- Antje De Boeck (De parel)

- Erika Van Tielen (De lichtheid)

- Fleur van Groeningen (De boezemvriend en De ontgoocheling)

- Gilda De Bal (De trots)

- Gorcha Davydova (De belijdenis en De bruidsschat)

- Kim Hertogs (De kuisheid)

- Lady Linn (De verlokking)

- Maaike Cafmeyer (De overdaad)

- Veerle Dobbelaere (De doorzichtigheid)

La Clé du Boudoir loopt nog tot eind maart in de Galerie Van Campen & Rochtus, Verschansingstraat 52, Antwerpen.

donderdag 26 februari 2009

Katerine Avgoustakis @ Belgische Madamme en Babes



Tweevoudig ‘Eurosong’- deelneemster “Katerine Avgoustakis” ook wel de Vlaamse Sexy Dance Queen genoemd, pakt komende zaterdag 6 december in de sjieke trendy discotheek Versuz in Hasselt, uit met haar tweede full album ‘Overdrive’. Het hebbeding bevat 17 songs die – en daar zijn wij van Zangtalent zeker van – in geen enkele discotheek, bij geen enkele dj en bij geen enkele dance freak in het cd- rek zal ontbreken. Wij hadden in Versuz Antwerpen een leuke babbel met de bloedmooie Vlaamse dancing Queen en konden achteraf via het internet de nummers al beluisteren. Ons oordeel & advies: ‘Zeker kopen’, want het is een flashy hippe dansplaat met tal van hitgevoelig materiaal. Als dat de dansliefhebbers in Vlaanderenland niet aanspreekt, dan weten wij het ook niet meer.

Alle registers opentrekken!
Voor haar tweede full album, werd door Katerine Avgoustakis en haar platenfirma Mostiko, kosten noch moeite gespaard. Het team rond Katerine deed wat het moest doen en ging in zee met grote namen – laat ons gerust stellen – het kruim van de popproducers! “Inderdaad lacht de Limburgse schone. We kunnen ons niet permitteren om de bal mis te slaan. Immers veel artiesten raken de dag van vandaag, niet eens meer aan een platencontract. Ik kruis mijn vingers dat de mensen van Mostiko in mij geloven en in mijn carrière willen investeren. Vandaar dat we alle register hebben opgetrokken en beroep hebben gedaan op onder andere: Yves Guillard, Mon ’s Jegers (Laura) en Frank Jordens (Kay Styles). Maar ook op Regi Penxten en Yannick Fonderie, mochten zich artistiek uitleven!”

Het was de laatste tijd een beetje stil rond jouw persoon. Stilte voor de storm? Katerine Avgoustakis: “Och, iedereen denkt dat ik van het showtoneel was verdwenen, maar dat is niet zo. Weet je, een bekende persoon heeft het zelf in de hand hoeveel keer hij in de media komt. Er waren ontzettend veel interviewaanvragen over mijn privéleven, maar daar ga ik niet op in. Ik heb altijd geprobeerd om privé en showbizz van elkaar te scheiden en tot nu toe is me dat aardig gelukt. Daardoor vragen de mensen zich af of ik nog wel met muziek bezig ben.”

Katerine Avgoustakis: “Natuurlijk ben ik nog met muziek bezig! Zelfs al had ik geen platencontract meer, dan nog zou ik met muziek bezig zijn. Muziek, is immers mijn levensadem. Ik heb de laatste maanden heel veel opgetreden – wat ik nog altijd het liefste doe – en daarnaast heb ik een massa tijd doorgebracht in de studio. Ik ben ook alleen gaan wonen, heb een appartementje gekocht en naar mijn zin ingericht en daar kruipt ook enorm veel tijd in. Tot slot heb ik ook geprobeerd mijn sociaal leven oppeil te houden en tijd geïnvesteerd in de mensen van wie ik houw”, benadrukt Katerine heel serieus. “Kortom, windstil is het zeker niet geweest. De batterijen zijn nu weer opgeladen en geloof met het nieuwe album voor de deur, vliegen we er weer in als nooit te voren!”

“upon the catwalk” soundtrack Topmodel op 2BE!
Katerine Avgoustakis, je bent niet het lelijke eendje, maar een bloedmooie jonge sexy dame met een mooi paar borsten waarmede veel jongemannen graag zouden willen mee uitpakken! Maar ik zag jou als persoon, niet direct in Topmodel! Ik kan mij zelfs niet van de indruk ontdoen, dat jij privé eerder verlegen en timide bent van aard. Hoe zijn de mensen van Topmodel in godsnaam bij jou terechtgekomen? En mogen we Katerine Avgoustakis in de toekomst nog bewonderen als een catwalk model?

“Dat er verschillen bestaan tussen Katerine Avgoustakis privé en Katerine als showgirl, kan ik niet ontkennen. Ik kom heelwat zelfzekerder over op een podium dan gewoon thuis of op straat. Ik moet wel bekennen dat ik wat verlegen ben, maar timide is misschien er net iets over.” “Ik houw er wel van om me modieus naar het publiek te profileren, ik vind dit belangrijk, zeker als vrouw. Bij mannen ligt het soms heel anders, ze kunnen bij wijze van spreken op het podium gaan staan in hun vrijetijdskleding. Maar je hoeft geen schrik te hebben, ik ga in de toekomst de televisieschermen niet tooien als catwalk model tijdens een of andere modeshow. Tenzij….. dat het voor een goed doel zou zijn.”

Katerine Avgoustakis: “Nee, al heb ik al wat ervaring met fotoshoots en is: “Upon the Catwalk” nu de soundtrack voor ‘Topmodel’ op 2BE, het echte modellenwerk laat ik liever over aan de professionele modellen. Die hebben immers de perfecte maten”, lacht Katerine. “Nee, alle gekheid op een stokje….. er was zakelijk contact tussen de platenfirma en de makers van Topmodel en 2BE en de platenfirma heeft mij voorgesteld om dit nummer die speciaal voor het programma geschreven werd, in te zingen. Ze vonden in mij de ideale persoon. Ik heb de song niet zelf geschreven, maar er zit wel een grappig verhaal aan vast. De producer die het nummer had geschreven kwam met een eerste versie af, maar direct na de opname zei ik al: ‘Ik voel het niet, ik vind het niet oké!’ Maar de producer bleef het maar goed vinden, terwijl ik altijd maar beweerde dat het niet goed was. Maar wat niet goed was kon ik op dit moment niet uitleggen. Toen heeft hij het herschreven en toen zag ik het wel meteen zitten en was de producer blij dat ik hem het nummer liet herschrijven!” verklapt Katerine ons het verhaal achter deze song.

Is het als artiest makkelijk om je in te leven in een song die jezelf niet hebt geschreven, wilden we ook nog weten. “Ja, antwoordt Katerine Avgoustakis zonder aarzelen. Op voorwaarde, dat je je verbonden voelt met de tekst. Ik heb nog nooit een nummer gezongen, waar ik niet een stuk van mezelf zou kunnen in terugvinden. Dat zou heel raar zijn, denk ik.

“Overdrive” toepasselijke titel voor album!
Vanwaar deze titel en dekt de vlag de lading? “Ik vind de titel heel toepasselijk. Ik heb hem zelf gekozen en de platenmaatschappij en het management waren onmiddellijk akkoord. En het is toepasselijk omdat het een heel dansbaar album is geworden. ‘Poppy’-nummers, dance, het is eigenlijk zo dansbaar dat het je toch een of andere swung geeft! Het laat danslustigen in overdrive verzinken!”

Katerine Avgoustakis: “Eén van mijn eerste vereisten was: dat het album als één geheel moest klinken, maar dat ieder nummer toch zijn eigenheid en identiteit moet kunnen bewaren! Anders zou ik het te saai gaan vinden. En als ik het saai vind, dan denk ik dat mijn fans en het publiek het ook saai zouden vinden. Dat is mijn persoonlijke opinie en ervaring. Ik vind als ik luister naar albums van collega’s, dat je het na drie nummers al hebt gehad, want ze klinken allemaal hetzelfde en dat wou ik net doorbreken! Fans en publiek mogen zich op het album ook verwachten aan muzikale invloeden van de jaren ’90 met stevige sounds!” Katerine kijkt al reikhalzend uit naar haar showcase op Sinterklaasdag, dit in heet gezelschap van de kandidaten en finalisten van Topmodel. Bedoeling is dat ze daarmee een heuse discotoer gaan opzetten doorheen Vlaanderen.

Toekomstgericht?
Opmerkelijk aan Katerine haar nieuwe album is, dat de Limburgse zelf heeft meegewerkt aan twee songs. Wat mogen we van Katerine Avgoustakis als componist – tekstschrijver toekomstgericht nog verwachten? “Ik was actief betrokken bij de geboorte van “Treat Me Like a Lady” en “Loose My Mind”. Ik had een aantal ideeën wat de melodielijn betrof en die werden dan samen verder uitgewerkt met de producers. Maar soms heb ik nog van die momenten dat mijn inspiratie ver te zoeken is. Naar de toekomst toe sta ik niet afkerig tegen nieuwe pogingen en zeg ik ‘ja’, maar iedereen moet wel beseffen dat het niet zomaar vanzelf komt. Je moet het hebben van één bepaald moment.” Van kindsbeen af, zit je achter het pianoklavier, je hebt de mogelijkheid om zingen en piano te combineren, wanneer mogen we in die zin iets van Katerine verwachten? “Ja , ik zie het me nog doen hoor en ik wil wel, maar de tijd is nog niet rijp. Als ik het doe, dan zal het tijdens een theatertour zijn met allemaal luisterliedjes. Daar immers komen tekst en muziek pas volledig tot hun recht! Het zou mooi zijn, mocht ik de discotoer kunnen afwisselen met een theatertournee, maar dat is nog niet voor morgen. Ik houw niet van half werk, dus de fans en de muziekliefhebbers zullen wat dat betreft, nog even op hun honger blijven zitten!”

Klaar voor internationale doorbraak?
Katerine Avgoustakis hoopt natuurlijk stiekem op een internationale doorbraak. Maar is ze er klaar voor zo vroegen wij ons af. "Dat zou reuze en super zijn! Je moet weten, Vlaanderen is maar piepklein en voor degenen die in Vlaanderenland van hun muziek kunnen leven, is dat echt een voorrecht! Dus ik besef maar al te goed dat ik tot dit kransje behoor en ben dan ook zeer dankbaar dat ik daar bij hoor! Vandaar ook dat ik momenteel kies voor discomuziek, omdat we daarin toch proberen ons te profileren van anderen. Weet je…. Een platenbaas krijgt dagelijks stapels aanbiedingen, om daartussen op te vallen en je te laten opmerken, moet je heel veel geluk hebben en met luisterliedjes is dat toch zo moeilijk waar te maken. Als ik op een bedrijfsfeest met een liveband mag optreden, heb ik zangtechnisch ook meer voldoening, maar daar koop je geen boterhammen mee!” “Ik wil internationaal doorbreken en de rest zien we later wel. Ik ben heel blij dat er nu buitenlandse interesse de kop opsteekt en misschien is dit nieuwe album de aanzet voor een mooi buitenlands avontuur a la Kate Ryan, Lasgo, Sylver, enz.! ” In Australië, Nederland en Canada prijkt Katerine aan de top van enkele dance charts met ‘Ultrasonic’.

"Daar ben ik dus héél blij mee en fier op," zegt Katerine Avgoustakis. "We zijn momenteel ook bezig met onze contacten in Griekenland te mobiliseren en er zijn ook releases gebeurd in Spanje, Zuid-Afrika en Polen. Ook de Scandinavische landen, Rusland en Japan reageren enorm positief. Concrete plannen zijn er dus nog niet, maar de positieve reacties en interesse betekenen wel al veel voor mij"n vindt de Vlaamse popdiva met Griekse roots. "Ook voor mijn producers is dat enorm fijn en een beloning voor het harde werk en de opofferingen die zij dagdagelijks leveren." Nu Hadise voor Turkije naar het Eurovisie Songfestival in Moskou mag, zou onze Katerine daar zeker ook niet misstaan. Misschien moeten we ex-minister van Media Geert Bourgeois en cultuurminister Bert Anciaux op pad sturen om de Griekse omroep ERT ervan te overtuigen dat er in Vlaanderen daar ene Katerine perfect zou passen in het plaatje van het hele Eurovisie Songfestivalgebeuren!

Mooi Sinterklaas geschenk!
Eindelijk is het tweede album van de oogverblindende Limburgse met Griekse roots, Katerine Avgoustakis, een feit! Maar liefst 17 nummers staan er op ‘Overdrive’. Het album bevat onder andere drie remixen van eerder uitgebrachte songs, er zit een – wat je een cover zou kunnen noemen – bij, maar het is zodanig herwerkt en het steekt totaal in een ander nieuw jasje, dat het bijna niet meer te herkennen is. Nee, het is een album geworden met allemaal songs die schitteren. Het ene nummer moet niet onderdoen voor het andere, wat maakt dat je de cd eigenlijk nooit beu wordt. Als je ’t mij vraag wordt het album echt een schot in de roos! Katerine Avgoustakis en Mostiko nodigen jou graag uit op de showcase van ‘Overdrive’, dit als Sinterklaasgeschenk op zaterdag 6 december 2008. Place to be: Discotheek Versuz in Hasselt. Bevestigen op mail uiterlijk 3 december, kan via info@mostiko.be met naam en e-mailadres. Gratis inkom voor 21 uur mits bevestiging. De signeersessie met Katerine Avgoustakis heeft plaats tussen 22u en 22u30. Iedereen is daarna welkom om te blijven voor de Saturnights @ Versuz party! De deuren gaan open om 20 uur. Katerine staat met haar showcase op het podium om 21u en om vanaf 22u – is ze paraat voor de signeersessie.

Sexy zangeres Katerine Avgoustakis stelt haar album ‘Overdrive’ voor tijdens een showcase in Club Versuz in Hasselt. Het is haar tweede album, en daarvoor heeft ze samengewerkt met ondermeer Regi Penxten. Katerine heet voluit Katerine Avgoustakis, ze is een Limburgse van Griekse afkomst. In 2005 was ze winnares van Star Academy.



woensdag 25 februari 2009

Roxane Kalishoek @ Belgische Madammen en Babes

Roxane Kalishoek: "IK BEN EEN ZANGERES EN GEEN SEXY MODEL"

Het Antwerpse fotomodel Roxane Kalishoek (29)
heeft haar nieuwe muzikale project
Roxstar voorgesteld. "Het is een soort
partyband met een vrouw", zegt ze.

Roxane Kalishoek is vooral bekend als sexy model in
menige bikini en badpakkenspecial. "Maar ik ben
een zangeres, geen erotisch sexy naakt model", zegt ze. "ik
ben altijd gefocust geweest op muziek."

In 2004 beleefde Roxane Kalishoek haar muzikale
hoogtepunt. Ze bereikte de finale van
"Eurosong" met "Television game". In
2006 waagde ze opnieuw haar kans, maar
met minder succes. Met haar nieuwe
groep Roxstar brengt Roxane Kalishoek covers van
r&b, disco, pop, rock en dance.

ROXSTAR : party met Roxane in Café Local (Antwerpen)

Zangeres Roxane Kalishoek slaat een nieuwe muzikale weg in met haar partyband RoxStar. Op donderdag 20 november om 22u stelt Roxane haar nieuwe project RoxStar voor aan pers en publiek in Café Local te Antwerpen (Waalse Kaai 25).

Samen met 6 topmuzikanten zorgt Roxane vanaf nu op de Vlaamse podia voor een stomende party. Sexy podiumbeest Roxane Kalishoek brengt met RoxStar een opzwepende show waarbij het publiek van begin tot einde zal dansen en genieten. De uptempo set is opgebouwd uit dansbare R&B, disco nouveau, pop, rock en de beste dance-klassiekers.

De partyband RoxStar bestaat uit:
Roxane: Vocals
Kurt Lelievre: drums
Guy Remmerie: percussie
Gilles Dandelooy : keyboards
Wim De Puysseleer : bassguitar
Hans Humblet : guitar & backing vocals
Karen Melis : backing vocals

“Met RoxStar willen we met een live-band bereiken wat de DJ meestal pas op de meeste feesten bereikt … een overvolle dansvloer”, getuigt Roxane over haar nieuwe show.

“Naast de klassieke bezetting van een bassist, gitarist, drummer en toetsenist zal ik extra begeleid worden door een percussionist en extra backing!”

Roxane koos ervoor om zich terug volop 100% op haar muzikale carrière te richten, ze vond dan ook een ideale partner bij haar nieuwe management TTT Artists (oa. Kate Ryan, De Kreuners).

Vanaf dit najaar zal RoxStar op talrijke Vlaamse podia terug te vinden zijn. Meer informatie en concert data kan u steeds terugvinden op www.roxstar.be.