zaterdag 25 december 2010

Saartje Vandendriessche Afl. 2 De N@@kt kalender @ Belgische Madammen en Babes

Saartje Vandendriessche verliest: Naakte kappers van Ben Roelants winnen 2e voorronde 'De Naaktkalender'


De blote kappers en kapsters van salon De Cliént hebben zich gisteren als tweede geplaatst voor de finale van 'De Naaktkalender'. Met een creatieve en ietwat harige naakt-fotoshoot haalden ze het van de snorrenclub van Antwerpen, die zich nochtans ook van zijn mooiste kant had laten fotograferen.

De kappers en kapsters van De Cliént hebben met de hulp van de bekende modefotograaf Roger Dyckmans een prachtige reeks foto's afgeleverd rond het thema 'haar'. Over het thema hebben ze, als gepassioneerde kappers en kapsters, niet lang moeten nadenken. Er kwamen krulspelden, kammen en meterslange strengen haar aan te pas om de naakt fotoshoot de beoogde surrealistische sfeer mee te geven, maar het resultaat mag gezien worden.

De Antwerpse snorrenclub van Belgische Madam en Babe Saartje Vandendriessche trok met fotograaf Zeger Garré naar de Franse kust voor een uitgepuurde naakt-fotoshoot.


Op de foto's geen overbodige franjes, maar enkel de zee, het strand en de Antwerpenaren met hun snor.

Nog nooit kwamen de snorren van de snorrenclub zo mooi in beeld, maar toch stemden de kijkers uiteindelijk het langharige jonge geweld van de kappers en kapsters naar de finale.


Door de overwinning in de tweede aflevering verzekeren de kappers en kapsters zich van een plekje in de finale op 24 november.


Als ze die winnen, schenken ze de opbrengst van de verkoop van hun naakt kalenders aan de Vlaamse Diabetes Vereniging vzw.


Hun naaktfoto's en die van de andere groepen zijn te vinden op de website van 'De naaktkalender'.


Volgende week neemt een hechte groep verplegers en verpleegsters van het UZ in Jette het op tegen de strandvrienden, een groepje levenslustige jongeren die elke zomer verzamelen blazen op het strand van Knokke.

Roger Dyckmans, die de winnende foto's van deze week maakte, krijgt de verplegers en verpleegsters voor zijn lens en de strandvrienden worden op hun beurt vereeuwigd door Showbizzkalender-fenomeen Henk Van Cauwenbergh.

maandag 13 december 2010

Sophie Dewaele VRT Omroepster @ Belgische Madammen en Babes

Sophie Dewaele gekortwiekt voor goede doel

‘Vooraf was ik niet echt zenuwachtig, maar nu word ik er toch wel even kortademig van.’ Even leek het erop dat VIJFtv-presentatrice Belgische Madam en Babe Sophie Dewaele zou terugkrabbelen, maar uiteindelijk beet ze door. Sophie liet zich kortwieken voor het goede doel, en nu een fris nieuw kapsel.
20 cm ging er van haar haar af. ‘Het groeit wel terug’ relativeerde Sophie achteraf. ‘Ik heb nog de keuze om mijn haar te laten knippen. Kankerpatiënten hebben deze keuze niet.’

Sophie Dewaele schenkt haar afgeknipte bruine lokken aan de haarinzamelactie Geef Om Haar van de Stichting tegen Kanker in samenwerking met haarverzorgingsmerk Pantene. Sophie Dewaele wil als ambassadrice van dit project zo veel mogelijk vrouwen motiveren haar voorbeeld te volgen. Wie geen 20 cm haar kan missen kan het project ook financieel steunen.

De Stichting krijgt per ingezamelde haarvlecht 50 euro van een haarprothesenspecialist. Zo worden vrouwen die zich geen haarprothese kunnen veroorloven toch geholpen.

Voor de Stichting tegen Kanker was het niet moeilijk om Sophie Dewaele te motiveren voor dit project, want ze werd er in haar eigen familiale omgeving mee geconfronteerd. Ze schrijft er ook over in haar derde boek ‘30 & dolgedraaid’ dat binnen enkele dagen in de winkel ligt.