zondag 25 april 2010

Katerine @ Belgische Madammen en Babes

http://rapidshare.com/files/139042598/katerine-20-8-2008_rode_loper-Che_fotoshoot-divx.avi
Katerine (Star Academy)

Zangeres Katerine Avgoustakis, kortweg Katerine, zag het levenslicht op 16 september 1983 te Maasmechelen, als derde dochter van een Griekse vader en een Belgische moeder. Reeds van haar vierde levensjaar was de bloedmooie Limburgse gepassioneerd door muziek. Ze zong in het verleden bij het koor en speelt voortreffelijk piano.
Katerine volgde op school de richting menswetenschappen, maar ze beëindigde haar middelbare studies niet. Wel besloot ze een avondstudie visagie te volgen.

Belgische Madam en Babe Katerine werkte als verkoopster op het moment dat ze, samen met twee vriendinnen, onder de naam Indiana met het lied “Imitation Love” deelnam aan de preselecties van Eurosong. Later zou Katerine zich, solo, ook inschrijven voor “Idool 2004”, maar dit leverde haar geen succes op.

2005 zou hét jaar worden voor Katerine Avgoustakis, zowel op muzikaal als privé-gebied. Ze was één van de tien kandidaten die zouden strijden voor de titel van winnaar aan “Star Academy”. Katerine viel oorspronkelijk niet echt op, maar ontpopte zich al gauw tot een jonge vrouw met een engelenstem. En of haar geluid gehoord mocht worden! Katerine rijfde de titel binnen en mocht al gauw een eerste single uitbrengen. Alvorens deze single op de hitparades los te laten, bracht ze in “Tien Om te Zien” een emotionele versie van “I’ll be There” van Mariah Carey, zichzelf daarbij begeleidend op piano. Haar debuutsingle die kort daarna verscheen, “New Day”, wist meteen hoge ogen te gooien.

En ook op privé-vlak kwamen er een paar veranderingen. Eind juli 2005 schreeuwde Katerine Avgoustakis van de daken dat ze de liefde had gevonden bij Pim Symoens, één van haar tegenstanders bij “Star Academy”.
Maar nog geen twee maanden later kreeg het gezin Avgoustakis een zware klap te verduren: Katerine’s mama overleed aan kanker, na een lange strijd. Ze werd 54.

Hier door werd de release van Katerine’s tweede single uitgesteld.
Met enige vertraging verscheen “Here Come All The Boys” bijna gelijktijdig met het in ontvangst nemen van een TMF-Award voor “Best New Artist National”.

Op 14 november 2005 bracht de mooie zangeres haar debuutalbum uit, simpelweg “Katerine” genaamd.
Sexy Katerine Avgoustakis behaalde het ene succes na het andere en besloot het ijzer te smeden toen het heet was: ze schreef zich in voor de preselecties van “Eurosong 2006”.
Begin januari 2006 won Katerine de eerste preselectie met het liedje “Watch Me Move”. Ze was zeker van een plaatsje in de halve finale, maar hier werd haar liedje al gauw “te licht” bevonden. Katerine moest de duimen leggen voor Kate Ryan.

Begin april 2006 verscheen de single “Take Me Home”, de derde single van haar debuutalbum. Kelly Clarkson was onder de indruk van Katerine’s talent en vroeg haar dan ook om tijdens haar concert in de Benelux het voorprogramma te verzorgen.

In oktober 2006, was Katerine bij de TMF-Awards genomineerd voor drie awards! Voor twee hiervan, “Best Female Artist National” en “Best Pop National”, sleepte ze de award in de wacht en hiermee liet ze Kate Ryan, Natalia en Clouseau ver achter zich.

Begin 2007 bracht Katerine de single “Catfight” uit. Deze was opnieuw een schot in de roos. In de lente verscheen “Live Wire”, een song die door critici niet herkend werd als een Belgische song! In de zomer van 2007 was het de beurt aan de single “Put It On Me” om een hit te worden.

Augustus 2007 was de start van de repetities voor de opnames van “Sterren Op het Ijs”. Katerine was één van de deelnemers, naast o.a. Dean, Greet Rouffaer, Dirk Tieleman en Vital Borkelmans. Hoewel Katerine zich niet echt van haar beste schaatskant liet zien tijdens de eerste afleveringen, wist ze zich steeds meer op te werken tot één van de topfavorieten. Katerine haalde, samen met Dean en Stoffel Bollu, de halve finale.
Daarin wist ze Stoffel te verslaan, waardoor ze een finaleplaats kon bemachtigen.
Op woensdag 5 december, de dag van de finale, maakte Katerine een serieus slippertje waardoor ze de titel van winnar op haar buik mocht schrijven...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten