zaterdag 16 juli 2011

Katja Retsin badpak @ Belgische Madammen en BabesSteracteur Sterartiest-presentatoren Katja Retsin en Thomas Vanderveken nemen in badpak en in de meest waanzinnige outfits een duik in een Leuvens zwembad, in een even hilarische als halsbrekende poging om een parodie te maken op de zwemmende vt4-meisjes.

Vanavond wordt de aftrap gegeven voor het derde seizoen van 'Steracteur Sterartiest'. Zonder jury echter geen ondeugende commentaar, huilbuien of loftuitingen.

Donderdagmiddag werd daarom de driekoppige vakjury aan de pers voorgesteld. Bob Savenberg, Tom Helsen en Angela Groothuizen zijn de handenwrijvende gelukkigen.

Eén voor één werden de juryleden op het matje geroepen door presentatieduo Katja Retsin en Thomas Vanderveken.

Ze werden uitvoerig van hun verantwoordelijkheid gekweten, want dit jaar ziet hun taak er een ietsje anders uit. Zij mogen immers één van de twee bankzitters bepalen, die de week erop misschien hun valies mogen pakken. De andere pechvogel wordt nog altijd door het publiek gekozen.

Voor Bob Savenberg, de man(ager) achter Clouseau en Natalia, mag de lat heel hoog liggen. "Iemand moet streng zijn, dus van mij mogen de steracteurs nu al beginnen bibberen en beven," beaamt Savenberg.

Bovendien is vooral de persoonlijke interpretatie van het nummer en het totaalplaatje van belang voor hem. "Je hebt niets aan een geweldig technische zanger als die geen charisma op het podium heeft."

Singer-songwriter Tom Helsen zit er dan weer bij puur voor 't amusement. "Het klinkt mij plezant in de oren.

Ik ga ook niet het pietje precies uithangen. Zolang ze maar grààg zingen, ben ik content," verklaart de Leuvense zanger. Helsen jureerde voordien al op kleine rock rallies, maar heeft de voorbije jaren nog maar één uitzending van 'Steracteur Sterartiest' meegepikt.

Het kritische rijtje wordt afgesloten door de Nederlandse ster Angela Groothuizen. Na in de jaren tachtig internationaal keet te schoppen met meidengroep de 'Dolly Dots' en daarna hoge ogen te gooien als presentatrice, waagt ze zich nu vol goesting aan het juryschap.

"De acteurs staan er om beoordeeld te worden, maar ik ga ze heus niet afzeiken. Ik zal steeds op een respectvolle manier zeggen wat ik vind!" belooft de lollige Nederlandse.

Meteen na elk gezongen nummer zullen de juryleden letterlijk kleur moeten bekennen door op een rode of groene knop te drukken. Vervolgens zullen ze in functie van die kleur hun commentaar geven.

Voor ons staat het licht in ieder geval op groen om het startsein te geven. Morgen omstreeks 20u40 zetten Mathias Sercu (Buiten de Zone), Niels Destadsbader (Suske & Wiske), Peter Van de Velde (Piet Piraat), Patsy Van der Meeren (Thuis) en Deborah Ostrega (De Zaak Alzheimer) hun beste beentje voor op Eén.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten