woensdag 11 maart 2009

Karen Damen(K3) @ Belgische Madammen en Babes

Karen Damen (Wilrijk, 28 oktober 1974) is een zangeres van de Belgische meidengroep K3.

Ze studeerde humaniora (moderne talen) en werkte in de horeca in Antwerpen. Momenteel woont ze in de Kempense stad Herentals.

Karen Damen is over haar persoonlijk leven in het nieuws gekomen wegens haar relaties met Gert Verhulst in 2004 en Christian Olde Wolbers, gitarist/bassist van de industrial metal band Fear Factory, in 2005. Anno 2007 is zij samen met de Antwerpenaar Antony Van der Wee, die kapper is en in zijn vrije tijd drumt bij de beginnende rockband The Ditch.

Buiten de K3-films- en musicals, heeft ze meegespeeld in de televisieserie Het Huis Anubis en het theaterstuk Taxi Taxi. In Het Huis Anubis ging Karen Damen zelfs naakt onder de douche.

2 april, 5 april, sportpaleis. We hebben het gezien op tv, met de 1e show, toen kwamen jullie het podium op en toen hoorde je wel de bibber in je stem.

Karen Damen:
Dat kan wel heel goed zijn. Het was lang geleden dat ik nog zo zenuwachtig was eigenlijk. Ten eerste omdat het iets totaal nieuws was, ten tweede omdat er zoveel volk was. Alles live, voor de kledingwissels hadden we nog minder tijd dan anders. En ook ja, het was in Antwerpen, dus er zat heel veel familie en vrienden van mij en dat maakt het altijd nog wel iets spannender. Dus dat kan wel zijn, ik heb de eerste 3, 4 liedjes nog niet kunnen genieten.

En het applaus, hoe was dat?
We hebben jammer genoeg van die “in-ears” in, omdat je anders, ja, dan zing je eigenlijk 2 seconden te laat. En je kan wel vragen om een beetje publiek in de in-ears te zetten om toch de reactie te horen, dus dat hebben we dan ook gevraagd, maar het is vooral het zicht, de mensen die klappen en je ziet ze met die lampjes zwaaien en dat is echt geweldig.

We hebben jou piano zien spelen op tv.
Dat was mooi hè?
JA, dat zeker!! Maar schrijf je zelf ook wel eens muziek…
(lacht en grijnst) Nee…
En teksten?
Karen Damen: Eh, ja. Maar daar zal nooit iemand iets van krijgen. En ik leer nog maar piano sinds december, dus heel goed kan ik dat nog niet. Maar misschien komt dat er ooit nog wel van, zo zelf dingen schrijven, maar voorlopig laat ik dat over aan de mensen die er wat van kunnen.

Als K3 ooit stopt, ooit…

NOOIT… (lacht)
Dan heb je aangegeven dat je graag een restaurant zou beginnen…

Huh?

Ja, dat hebben we ooit in een interview gelezen…

Karen Damen: Amai, dan was dat een bevlieging. Nee, ik heb misschien wel gezegd dat ik nooit spijt heb gehad dat ik in de horeca heb gewerkt omdat ik dat eigenlijk altijd graag heb gedaan. En als ik misschien ooit stop dat ik wel zo’n zaak wil beginnen, een danscafé ofzo en dan met een DJ ofzo, weet ik veel. Hoh, ik weet het niet, ik wil zoveel doen. Maar niet echt een restaurant, dat is wat saai.

Zit er nog een solocarrière in, Karen the rockstar, met brullende gitaren en bier?

Dat bier hoeft al niet want dat lust ik niet. (lacht) Maar dat is zo’n beetje het probleem, ik hoor álles graag, echt alles of toch bijna. Als ik in mijn auto cd’s bij heb dan is er een van Laïs bij, een van Alanis Morisette, Suzanne Vega, Tori Amos. Er zijn zoveel dingen die ik graag hoor. Ik kan echt nog 2 uur doorgaan met opnoemen. Wat ik zelf het liefst zou zingen is iets in de stijl van Dido ofzo.
Heel wat anders dan wat wij gedacht hadden…
Ja? Jullie dachten echt aan Avril Lavigne ofzo?

Nee, geen Avril. Avril is niet zo ruig. Ken je Anouk?
Ja, ik vind dat niet slecht maar daar heb ik geen cd van.

Met welke artiest zou jij wel een duetje willen doen?
(Op datzelfde moment komt Gert Verhulst binnen)

In koor met Hedwig: Met Gert Verhulst!!! (lacht)

Ja, met Madonna, maar ik denk dat de kans klein is dat die het ooit zal vragen aan mij.

Eigenlijk ben je vergeleken met Madonna nog een klein artiest, heb je haar al eens mogen ontmoeten, of andere grote, buitenlandse artiesten?

Karen Damen: Ik heb haar optreden gezien in Arnhem. Maar toen zaten we er zover vanaf dat het eigenlijk eender wie kon zijn die er stond. Gelukkig dat er grote schermen waren, dan zagen we tenminste dat zij het was. Maar ik heb haar dus nog niet van dichtbij ontmoet. Wie ik wel heb ontmoet in de Ahoy’, dat was Alanis Morissette en daar ben ik echt 2 weken niet goed van geweest. Voor ze opging was er een meet & greet met een paar Duitse mensen en wij hebben gedaan alsof we erbij hoorden. En toen kwam ze eraan en heb ik met bibberende benen en bibberende stem een handtekening gevraagd en ik had mijn camera vast en heb Alanis gefilmd. Ik was er echt niet goed van en op dat moment besef je dan, ho, zo moeten kinderen zich eigenlijk voelen als ze een meet & greet met ons hebben.

Zit er na ‘Het Magische Medaillon’ nog een acteerambitie in jou, of door ‘De Wereld van K3’, heb je ambitie om ooit nog wat anders te doen voor tv, voor volwassenen bijvoorbeeld, iets helemaal anders dan de wereld van?
Dat is wel een moeilijke vraag. Het is momenteel wel heel leuk. En met kinderen werken is zó leuk en zo eerlijk. Voorlopig niet echt. Maar ik moet wel toegeven dat ik zelf als kind als men mij vroeger vroeg wat ik wou worden, ik altijd actrice of zangeres zei, het is altijd een van de twee geweest. En nu met ‘Het Magische Medaillon’ te doen heb ik ook wel de smaak te pakken, maar ik zou nooit kunnen kiezen. Presenteren, daarvoor ben ik denk ik niet in de wieg gelegd. Wel met K3, omdat je daar jezelf mag zijn, en je mag gewoon je ding doen, maakt niet uit. Maar ik denk voor volwassenen dat dat helemaal anders is en dat ik dat niet zou kunnen. Maar acteren dat zou ik nog wel eens graag willen doen. Maar dan het liefst film. Musical is ook leuk maar dat is veel groter, film is kleiner en natuurlijker.

We hebben op 2 april ‘Kuma Hé’ gehoord, in welke taal is het nummer geschreven?

(lacht heel hard) Haha, in het Kdrïaans! Nee, dat is een onbestaande, zelf uitgevonden taal. Maar alle woorden hebben een verklaring, alles wil iets zeggen. We weten nog niet wat, we vinden dat nog wel uit. (lacht)
Ah, ok, ja dat was ook mijn vraag, wat betekent kuma he?
(richt zich tot Gert) Kuma he, wat wil dat ook weer zeggen?
Gert: Kom maar hier
Echt, of wat?
Gert: Ja
Ah, ok. Kuma he wil zeggen ‘kom maar hier’! (lacht) Het klinkt een beetje zo, het is heel voor de hand liggend.
En wat betekent bum bum fi babue?
Dat weet ik niet meer… er zit ook zo’n heel gek dansje bij dat stukje… (lacht)
Gert: Ja…(lacht) Maar wat dat betekent, dat mag iedereen voor zichzelf uitmaken.
Bum bum fi babue, dat mag iedereen voor zichzelf uitmaken! (lacht)

Welke musical waar je met K3 in hebt gespeeld vond je romantischer?

Doornroosje is op zich het meest romantische sprookje. Aan de 3 biggetjes is eigenlijk niks romantisch maar het vervolg dat dus voor ons speciaal geschreven is, dat is wel heel romantisch. Maar ik denk wel dat Doornroosje het romantischte is. Ik vond het liedje ‘Zonder liefde’ van in De 3 Biggetjes wel ongeveer het meest romantische liedje.

Kijk eens aan, daar komt mijn vraag ook vandaan!!
Oke… (lacht)

Ben je ondertussen de media al moe, om al dat gespeculeer over je privéleven?

Karen Damen: Moe niet, je legt je er stilaan bij neer dat het zo is. En je probeert je daar minder druk over te maken dan vroeger. Als je dat de eerste keer leest over jezelf dan denk je dat de wereld stilstaat maar na verloop van tijd word je dat echt gewoon, maar het wordt nooit leuk.
Ja, maar jij kent de waarheid.

Voilà. Het ergste is voor de familie dat die zo onwaarheden moeten lezen over mij, dat vind ik wel erg. Mijn papa en mama, die maken zich daar veel drukker in dan ikzelf en dat vind ik erg. Ikzelf en mijn closeste vrienden en familie weten natuurlijk wel hoe het in elkaar zit.

We zagen een kalender met een hele mooie foto. Komt er nog een kalender?

Er komt nog een kalender en ik sta er terug op. Tenminste, normaal gezien, het is nog niet helemaal zeker. Maar ik heb er zeker zin in, vooral omdat de opbrengst gaat naar de Tsunami-weesjes. En de sexy shoot zal plaatsvinden in Thailand.

Zit er nog een speciale gedachte achter je slaaplust?

Achter mijn slaaplust?
Ja, schoonheidsslaapje?
Nee, eigenlijk niet.
Je bent gewoon moe…
Voilà, ik word gewoon heel snel moe. Ik heb heel veel slaap nodig. Ik kom overal te laat en meestal is dat omdat ik te lang geslapen heb.
Dan hadden we toch beter een klok voor je gekocht…
Maar dat helpt niet… (lacht)

Hoe heb je voor het eerst vernomen dat karendamen.com bestond en wat was je eerste reactie toen je de site zag?

Hoe heb ik dat vernomen… Ik denk dat Kristel me dat heeft verteld, zéér jaloers heeft ze me dat verteld. (lacht) Ik zei daarnet nog, als je wil mag je meekomen naar het interview, maar ze zei: nee, ik ben jaloers. Die site is zo mooi. (lacht)
En toen ben ik eens gaan kijken op de site en ik was er inderdaad heel heel trots op. Ik ben er heel heel blij mee want de site is heel mooi, ik ga er geregeld eens naar kijken.

Hoe ben je met computers?

Niet goed. Ik weet hoe ik mijn mails moet lezen en ik weet hoe ik moet surfen. En dan zijn we rond. En ik weet hoe ik cd’s moet inladen en er weer uithalen, maar verder ben ik echt niet goed met computers.

Was jij vroeger in een bepaald hokje te stoppen?

Ik heb zoveel verschillende periodes gehad. Vanaf mijn 12 jaar had je de New Beat en Acid-rage, met de acidmannetjes. En dan 2 jaar later was ik al een hippie en dan liep ik rond met kleine vestjes, combat boots en patchouli op. En dan 2 jaar later was ik een housegriet, ik deed maar mee. Ik heb zo nooit echt zelf mijn eigen stijl gehad.

Aan welke sporten geef jij je voorkeur?

Ik heb heel lang klassiek ballet gedaan, van mijn 5 tot mijn 14. En dan daarna heb ik thai box gedaan, dat is dus wel een klein contrastje. Maar voor de rest nu, het enige wat ik nog doe als we niet dansen is fitnessen.
Maar is er een sport waar jij daarnaast ook nog de voorkeur aan geeft, waar je ook echt voor gaat zitten thuis, voor de buis?
Ja, natuurlijk als er tennis is en het is Justine Henin of Kim Clijsters, dan ben ik chauvinistisch hè. En als er voetbal is, als het WK is dan vind ik dat ook wel leuk om naar te kijken. Maar niet echt zo van, ha, er is koers, ik ga kijken, nee.

Komen er nog meer tatoeages en piercings?

Karen Damen: Nee, ik, heb ooit gezegd, 13 jaar geleden, ik wil een tattoo. Ik heb die toen laten zetten zonder na te denken maar ik heb er nog geen spijt van gehad. En die piercing, ik had al lang gezegd dat ik die wou en dat heb ik dan verleden jaar laten doen en ik ben er blij mee.

Het Goede Doel zong dat ze zo graag uit Nederland wilden vluchten, het liefst naar België, naar welk land zou jij nou eens willen heenvluchten?

Eigenlijk wil ik in geen enkel ander land wonen dan in België. Ik heb ontdekt dat het hier zo goed is en ik ga heel graag op reis, naar het zonnetje, alles wat je wil, zolang het maar niet voor altijd is. Want ik denk niet dat ik ooit zou wegwillen. Het is hier heel veilig, geen vulkaanuitbarstingen, geen tsunami’s. Eigenlijk, ja, op alle gebied zitten we echt heel veilig in België. Ik wil hier eigenlijk niet weg.

Heb je verslavingen?

Verslavingen? Wel, ik ben een beetje verslaafd aan mijn gsm, die plakt aan mijn hand en aan mijn oor. (lacht)

Heb je wel eens moeten niezen tijdens een optreden ofzo, of iets anders stoms, of dan iets totaal anders, dat je wel eens dromerig overkomt tijdens TV-interviews, of je dat nooit tijdens een show hebt, dat je ineens denkt: hé, ik sta op het podium? en op Belgium Babes.

Absoluut, al heel veel. Soms dan ben ik zo tijdens een liedje aan het denken, wat zal ik straks doen ofzo, en dan ineens, oja, de show. Is het nu de tweede strofe of de derde strofe. En niezen heb ik ook wel al moeten doen, maar ik denk dat we dat allemaal al gehad hebben, maar ik het meest want ik heb hooikoorts. Dus ja, dat heb ik al een paar keer voorgehad.

Heb je bepaalde dingen die je op een dag of voor elk optreden persé moet doen?

We hebben met z’n drieën altijd zo een kreetje, een hele simpele kreet. Maar dat moeten we gewoon doen of er loopt iets mis tijdens het optreden. En soms doen we dat ook wel dromerig hè? Dat dan iemand van ons zegt, ow, we hebben het niet gedaan, terwijl we het wel gedaan hebben, maar zijn we dat al vergeten. Dat zijn we nu gewoon.

Vandaag is het 4 mei en in Nederland staat 4 mei in het teken van herdenken en gedenken. 5 mei is een dag van vrijheid waarop we ons bewust zijn van onze vrijheden en dit vieren. Ben jij vanavond om 8 uur ook 2 minuten stil en vier je morgen ook je vrijheid?

Wel, ik wist dat niet, maar ik zal dat nu wel doen voor jullie. Om 8 uur? Ok, ik zal dat doen. En dan morgen de vrijheid vieren.

Wat is je favoriete uitgaansplaats en restaurant in Antwerpen?

Ho, het krioelt in Antwerpen van de leuke restaurantjes, zeker in de buurt van de grote markt. Favoriete uitgaansplaats… het is lang geleden dat ik uitgeweest ben. (lacht) Maar sowieso, de cafeetjes rond de grote markt en in het centrum zijn heel leuk.

Heb je interesses op paranormaal gebied?

Eigenlijk vind ik dat allemaal heel interessant, ik lees altijd wel horoscopen enzo, en ik wil wel eens naar een waarzegster enzo gaan. Maar er echt in geloven doe ik niet, tenzij er iemand me iets zou voorspellen dat dan ook uitkomt, dat ik echt achterover sla. Maar de horoscopen enzo die je leest, die kan je altijd een beetje naar je hand zetten. Maar ik vind het wel leuk als ze vragen wat je horoscoop is en ik zeg schorpioen en dan zeggen ze, je bent zo en zo, dat vind ik altijd wel erg leuk.

Is er een song van K3 die je absoluut niet meer kan aanhoren?

Nee, eigenlijk niet. Er zijn er wel die we altijd zingen, op elk optreden, omdat dat niet anders kan, dat is normaal. Ik zou bijvoorbeeld ook niet willen dat Alanis Morissette ‘Ironic’ niet zingt. Maar een liedje dat ik niet meer kan aanhoren is er niet.

K3 bestaat nou al 6 jaar, ondertussen iets langer. Wat was nou voor jou in die 6 jaar het allermooiste moment?
Het mooiste, dat zal wel de live shows in het Sportpaleis zijn. Maar wat mij echt het meest is bijgebleven was de allerlaatste voorstelling van Doornroosje. Mijn make up ging tot onder aan mijn gezicht van het wenen. Zo ben ik ook opgekomen dat heeft iedereen ook gezien. Ik stond echt te schokken van het wenen omdat ik het zo erg vond dat het gedaan was.

2 opmerkingen:

  1. dit is precies karen echt leuk dit hoop nu dat ze een goede bevalling krijgt en ze word de beste mama van de wereld denk ik ze is zo lief met kinden enzo echt waar .

    BeantwoordenVerwijderen