maandag 9 maart 2009

Isabelle Nijs @ Belgische Madammen en Babes

Isabelle Nijs schittert als sexy fotomodel, terwijl manlief Sven ploetert in de modder

Terwijl haar man Sven Nys elke werkdag een mand vol besmeurde crosstruien aflevert, doet Isabelle Nijs sinds kort proper werk. Ze is verbonden aan Gitta.be , het modellenbureau van Brigitta Callens. ,,Totnogtoe voerde ik nog maar één opdracht uit'', zegt de 23-jarige vrouw van de zegekoning van deze winter.
,,Ik had een fotosessie voor Auto Match , een maandblad dat voor de kalender twaalf modellen inhuurde. Elke maand wordt één model op de cover van het tijdschrift opgevoerd. Zoals Eva Pauwels en Joyce Van Nimmen. Zelf weet ik nog niet welke maand ik exact verschijn. Vanaf 16 december is de nieuwe kalender in de kiosk verkrijgbaar.''

,,Dit vind ik wél leuk werk en het is combineerbaar. De shooting nam twee dagen in beslag. Ik poseerde in lingerie, maar dat vind ik wel kunnen. Naakt fotoshoots doe ik voorlopig nog niet''

Op de website Gitta.be staat Isabelle Nys onder de noemer Celebrities in badpak zusterlijk naast de Stephanie Planckaerts en de Julie Tatons van deze wereld.

Isabelle Nijs - Echtgenote van veldrijder Sven Nys

Isabelle Nys, Belgisch veldrijder Sven Nys wint tegenwoordig de ene grote koers na de andere. Hoog tijd om eens nader kennis te maken met de vrouw achter deze kampioen!

Zijn echtgenote Isabelle en zoontje Thibau vormen de stabiele factor die 's werelds beste cyclocrosser rustig maakt.

"Ik probeer Sven de luxe te geven dat hij enkel aan zijn sport moet denken", klinkt het. "Om te presteren, moet een topsporter zijn hoofd leeg kunnen maken", zegt Isabelle Nijs.

Achter hun identiek klinkende, maar toch verschillend gespelde familienaam schuilt een wonderlijk verhaal.

"Eigenlijk zijn we familie van elkaar", zegt Isabelle. "Svens overgrootvader en mijn overgrootvader waren broers. Op ons huwelijk was een koppel zowel door mij als door Sven uitgenodigd omdat die mensen deel uitmaken van onze beide familiekringen. Dat onze namen toch anders gespeld worden, komt door een fout in het bevolkingsregister."

Hoewel Isabelle Nijs opgroeide op een steenworp van haar echtgenoot, was Sven Nys haar volslagen onbekend toen ze hem op haar zeventiende ontmoette. Een gemeenschappelijke vriendin zorgde voor het contact dat de vonk deed overspringen met de toenmalige beloftekampioen uit Baal.

Je leven moet plots omgegooid zijn toen je viel voor een topsporter van Nys' kaliber?

"Ik zat in mijn laatste jaar van de humaniora toen ik Sven leerde kennen en was van plan om Economie te gaan studeren. Maar ik werd ondergedompeld in het veldrijden en de unief interesseerde me niet meer. Ik wilde wel nog een hogeschooldiploma halen. Maar ik ging elk weekend naar de cross. Hoewel ik mijn boeken mee had, kwam ik niet aan studeren toe. Als ik Sven door de modder zag rijden, dacht ik al aan de was (lacht)."

"Toen ik Sven leerde kennen, was hij nog niet de grote kampioen van nu. Ik ben dus wel met zijn carrière meegegroeid. Mochten we mekaar vandaag ontmoeten, dan zou het minder evident zijn om een relatie te beginnen..."

Heb je het gevoel dat je iets gemist hebt?

,,Als ik Sven niet had leren kennen, zou ik geproefd hebben van het studentenleven, maar ik heb het niet gemist."

"Ik heb er zelf voor gekozen om mij in dienst te stellen van de carrière van Sven. Ik was zeventien en had nog geen eigen leven; Sven had dat wel. Van bij het begin heb ik alles voor hem gedaan. Daarvoor nam zijn moeder al het werk op zich. Eenmaal als je er voor kiest om het zo te doen, kun je niet plots terugkrabbelen."

"Maar ik ben dolgelukkig met het leven dat ik heb. Mijn man is veel thuis, ik kan voor de opvoeding van ons zoontje zorgen en we hebben de middelen om van het leven te genieten."

Hoe belangrijk zijn de mensen rondom Sven Nys voor zijn succes in het veldrijden?

"Een topsporter moet aan niets anders kunnen denken dan aan zijn sport. Ik doe er alles aan om dat voor Sven mogelijk te maken. Ik kook, zorg voor Thibau, leg contacten, beantwoord telefoontjes. We kunnen ook altijd rekenen op de ouders van Sven, op mijn moeder, op heel wat vrijwilligers, mecaniciens, ...''

"Zo groot als Sven nu is, word je niet alleen. Het mooie is dat hij dat heel goed beseft. Misschien zegt hij dat niet vlakaf, maar hij laat het wel merken of haalt het aan in een interview. Ik hoef heus niet elke dag te horen hoe fantastisch ik wel ben, maar het doet deugd te weten dat Sven al dat werk apprecieert."

Ben je enkel met Svens carrière bezig?

"Ik hou me ook bezig met een kledinglijn, de Sven Nys-collection. Eerst bestond die enkel uit supporterskledij, maar ondertussen is het een heel gamma van vrijetijdskledij. De bedoeling is om er nu mee naar de winkels te stappen."

Je prijkt af en toe op de cover van het mannenblad P-Magazine. Hoe serieus moeten we dat nemen?

Isabelle Nijs: "Dat modellenwerk moet helemaal niet serieus genomen worden. Ik ken mijn beperkingen wel hoor (lacht). Ik zal bv zomaar niet naakt gaan. Als je ziet welke schone Belgische madammen en Babes bloot in dat blad staan, dan doet het deugd om gevraagd te worden. Bovendien is het gewoon leuk om te doen: de schmink, de kledij,... Begin februari sta ik opnieuw in P-Magazine."

Krijg je daardoor niet het etiket opgeplakt van de zoveelste blonde wielerbabe?

"Het is vervelend dat als we nieuwe mensen leren kennen ze soms al een idee van ons hebben, terwijl dat een oppervlakkige en soms foutieve indruk is. Maar ik ga mezelf het plezier niet ontnemen om bloot voor P-Magazine te poseren omdat sommige mensen mij daarom een bepaald imago geven."

Over imago's gesproken. Volgens columnist Hugo Camps heeft Sven Nys' persoonlijkheid de dikte van een fietsband...

"Hugo Camps kent ons niet. Van mij mag hij dat schrijven, maar ik vraag me af waarop hij zich baseert."

Is de echte Sven Nys iemand anders dan voor wie hij soms gehouden wordt?
"Dat is absoluut zo. Sven is open in de media, maar hij moet zich toch niet helemáál blootgeven. Bovendien vind ik dat het niet allemaal jongens moeten zijn die straffe uitspraken doen.''

"Dat Sven zo nuchter en bescheiden blijft, siert hem net. Ik bewonder de professionele manier waarop hij omgaat met zijn succes. Sven zal altijd met beide voeten op de grond blijven. Hij beseft dat een overwinning snel is vergeten en hij er 's anderendaags alweer moet staan. Het publiek apprecieert dat blijkbaar ook. Anders was hij niet de Sportpersoonlijkheid van het Jaar geworden."

"Sven is behoedzamer dan mij, maar hij kan heus wel een losbol zijn. In beperkt gezelschap durft hij al eens een frats uit te halen of op een tafel staan te dansen.''

Sven Nys heeft een ware metamorfose ondergaan. De onzekere wielermaniak is een rustige en zelfbewuste kampioen geworden.

Isabelle Nijs: "Klopt. Naast de koers is Sven nochtans nauwelijks veranderd. Maar sinds de wereldbekerwedstrijd van Pijnacker in 2004, waar de Belgische ploeg hem in de vernieling reed (Sven Nys verloor daardoor op de valreep de wereldbeker, red.) , is Sven een ander renner. Toen heeft hij beseft dat het in de koers ieder voor zich is.''

"Ook ik heb hem geleerd om op zijn strepen te staan. Sven kan moeilijk neen zeggen en dan moet ik de kastanjes uit het vuur halen. Ik hoop dat ik daardoor niet overkom als een harde tante (lacht). Sinds hij vader is geworden, kan Sven ook beter relativeren."

Er is een tijd geweest dat Sven met knikkende knieën naar de kampioenschappen trok.

"Nu is hij rustiger en kan hij met de druk om. Sven zal er staan op het Belgisch kampioenschap. Toen hij er maar niet in slaagde zijn eerste WK bij de profs te winnen, was de druk van de pers en zijn omgeving enorm. Het werd steeds erger, een vicieuze cirkel. Ik had erg met hem te doen, maar stond machteloos."

Merk je dat hij minder obsessief is dan vroeger?

"Er is een tijd geweest dat hij zijn eigen eten meenam naar een feestje. Niet dat hij nu kroketten neemt, maar het vlees en de groeten wel. Hij heeft zelfs ooit eens een week voor het WK enkel op groenten en fruit geleefd. Dat is nu ondenkbaar."

"Als we tijdens de week een bezoekje brengen aan vrienden, durft Sven al eens wat langer te blijven, terwijl hij vroeger stipt om halftien onder de wol kroop. Daarvoor gingen we niet naar vrienden of we hadden er zelfs geen. Niet omdat we zo onuitstaanbaar waren (lacht), maar omdat we er niet voor open stonden. Hij leeft nog steeds 120 procent voor zijn sport, maar gaat er gewoon meer relaxed mee om."

Sven is dertig en de nieuwe generatie met onder meer Niels Albert komt eraan. Staat hij daar bij stil?

Isabelle Nijs: "Sven weet dat hij over een vijftal jaar misschien zal moeten knokken voor een podiumplaats. Hij zal een keuze moeten maken tussen stoppen op een hoogtepunt of er een paar jaar bijdoen en nog wat geld verdienen. In elk geval zal hij het er moeilijk mee hebben als hij niet meer kan rijden voor de zege.''

"Na zijn actieve carrière zal Sven wel in het wielermilieu blijven. Misschien stelt hij zijn kennis ten dienste van de jeugd."

Thibau, jullie zoon, crosst ook. Sven kan met hem al oefenen.

"Thibau is verzot op sport. Van mij zal hij het niet hebben (lacht). Verder dan een wekelijks uurtje squash kom ik niet. Als Sven een negatief punt van mij moet opnoemen, is het dat ik niet sportief ben.''

"Op de fiets in het veld amuseert Thibau zich. Het is dus best mogelijk dat hij in de voetsporen van zijn vader treedt. Maar hij tennist ook graag en krijgt privé-les. Net zoals Sven hem onderbewust liever ziet crossen, hoop ik dat hij voor het tennis kiest. Als het vakantie is, vraag ik Thibau soms of hij geen zin heeft in een extra tennisles (grinnikt) . Maar als hij veldrijder wordt, zal ik zijn meest enthousiaste supporter zijn.''

4 opmerkingen:

 1. Sven is niet groot geworden dankzij Isabelle he. Alhoewel zij dit wel denkt. Voor hij Isabelle kende was hij al groot en reed hij altijd eerste.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Universiteit? Hogeschool? Tussen zeggen en doen is een groot verschil. Trouwens, moet je niet eerst een diploma hoger secundair behalen?!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. lekker beest hé die isabel
  zal ik wel eens willen neuken,en zij mag mij pijpen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. isabelle is een toffe meid zeer aangenaam in omgang met andere mensen
  zou het niet beter zijn dat iedereen voor zijn eigen deur zou borstelen en sven en isabelle hun eigen weg laten gaan zij zullen hun problemen onderling wel op een eerlijke oplossen

  BeantwoordenVerwijderen