donderdag 26 maart 2009

Kim Clijsters op persconferentie: Comeback!! @ Belgische Madammen en Babes


Comeback voor Kim Clijsters!!

Belgische tennisliefhebbers, Kim Clijsters heeft op een persconferentie aangekondigd dat ze terug in het tenniscircuit stapt en 'wild cards' heeft aangevraagd voor de toernooien van Cincinnati, Toronto en de US. Open.

In mei speelt ze demonstratiewedstrijden op Wimbledon met Steffi Graf, André Agassi en Tim Henman. Op een persconferentie zei Belgische Babe Kim Clijsters dat ze nog niet weet wat ze na de U.S. Open zal doen. "Ik beschouw het als een tweede carrière, niet als een comeback. Ik zit nu immers in een heel andere situatie waarin een dag niet 24u rond tennis draait. We zullen wel ondervinden hoe ik zelf, mijn dochtertje Jada en de rest van mijn omgeving hierop zal reageren."

Op 11 augustus 2003 bereikte Kim Clijsters als eerste Belgische de nummer één op de wereldranglijst. In haar rijkgevulde carrière won ze één Grand Slamtoernooi, de U.S. Open.

Kim Clijsters heeft donderdag tijdens een persconferentie bekend gemaakt terug te keren in het professionele tenniscircuit. De 26-jarige Belgische had eerder laten weten enkele exhibitiewedstrijden te gaan spelen, maar wil nu ook weer gaan deelnemen aan toernooien. Ze heeft een wildcard aangevraagd voor de US Open, die eind augustus wordt afgewerkt.

Kim Clijsters heeft het besluit om terug te keren vooral gebasseerd op plezier en de uitdaging. ‘Ik kijk er naar uit. Ben erg benieuwd of het zal lukken. Ik train nu bijna zes dagen per week en dat gaat heel goed.’ Wel plaatst de Belgische een kanttekening bij haar rentree. ‘Het zal niet meer dezelfde carrière zijn als voordien. Mijn leven is erg veranderd. Ik ben moeder geworden en ben getrouwd. Ik zal meer voor het plezier spelen.'

Kim Clijsters debuteerde in 1999 als prof. Na twee jaar reikte ze, als eerste Belgische, tot de finale Roland Garros. Ze verloor echter nipt. In 2003 en 2004 haalde ze (wederom) de eindstrijd van het Frans open én de Australian Open. In beide finales moest ze haar meerdere erkennen in haar opponenten. In 2005 was Clijsters eindelijk succesvol op een Grand Slam en won ze door Mary Pierce te verslaan de US Open.

De rechtshandige Belgische sprokkelde gedurende haar carrière een kleine vijftien miljoen dollar aan prijzengeld bijeen en won 45 titels (enkelspel en dubbelspel bij elkaar gerekend). Clijsters, die in augustus 2003 de eerste plek op de WTA-ranking bemachtigde, speelde in 2007 in Warschau haar laatste WTA-toernooi. Ze besloot na veelvuldig blessureleed op 23-jarige al te stoppen met professioneel tennis. Nu bijna twee jaar later kunnen we de Belgische dus weer verwelkomen in het profcircuit.

Kim Clijsters maakt nog dit seizoen haar rentree op de WTA-Tour. De 25-jarige Belgische tennisster maakte vandaag in Bree op een drukbezochte persconferentie bekend dat zij de WTA-toernooien van Cincinatti, Torronto wil gaan spelen met als uiteindelijke doel de US Open van 2009.

Ze won het Grandslam toernooi al in 2005. 'Het zal niet meer dezelfde carrière zijn als voordien', aldus Clijsters. 'Mijn leven is erg veranderd. Ik ben moeder geworden en ben getrouwd. Ik zal meer voor het plezier spelen.' Clijsters zei vooral benieuwd te zijn of ze het niveau nog aankan, die uitdaging gaf de doorslag bij de beslissing terug te keren.

Ter voorbereiding speelt Kim Clijsters ook een aantal demonstratiewedstrijden. Aan de vooravond van de Ordina Open in juni speelt ze een vriendschappelijk potje tegen Michaëlla Krajicek. Ook zal zij het nieuwe centercourt van Wimbledon inwijden in een dubbel met Steffi Graf, Andre Agassi en Tim Henman.

Kim Clijsters stopte in mei 2007 met proftennis om zich te kunnen richten op haar privé-leven. Ze trouwde met de Amerikaanse basketballer Brian Lynch en kreeg een dochtertje. De sympathieke Clijsters was in haar vorige carrière naast Justine Henin lange tijd het boegbeeld van het Belgische tennis. Ze won in 2005 de US Open en haalde finales op Wimbledon, de Australian Open en Roland Garros. Daarnaast pakte Kim Clijsters nog 33 WTA-titels en haalde ze met België de Fed Cup binnen. Op 11 augustus 2003 mocht ze zich de nummer één van de wereld noemen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten