zondag 22 maart 2009

Linda Mertens 'Badpakken special P-Magazine' @ Belgische Madammen en BabesLinda Mertens (Wilrijk, 20 juli 1978) is de leadzangeres van de Vlaamse dancegroep Milk Inc.

Opleiding

Tijdens haar middelbare studies volgde Belgische Madam en Babe Linda Mertens KSO. Toen ze afgestudeerd was, volgde ze een opleiding tot kapper. Net voor ze Milk Inc vervoegde, werkte ze als kapster in een salon. Hierna volgde ze een cursus psychologie aan de universiteit, die ze niet afmaakte omdat haar drukke werkschema met Milk inc het moeilijk maakte om examens af te leggen.

Carrière

Linda Mertens nam haar eerste stappen als zangeres met de groep Secret Fantasy. Hiermee brak ze nooit door.

Het grote succes kwam toen ze in discotheek Illusion Regi Penxten aansprak. Regi maakt de muziek voor Milk Inc en producet een groot aantal andere artiesten. Linda vroeg Regi of hij geen zangeres nodig had. Het klikte tussen Regi en Linda en omdat Ann Vervoort, de toenmalige zangeres van Milk Inc, permanent op Ibiza ging wonen, had de groep een nieuwe zangeres nodig. Linda deed een paar audities en eind 2000 werd aangekondigd dat Linda de nieuwe zangeres werd van Milk Inc.

De eerste single dat het vernieuwde Milk Inc uitbracht, heette Land of the Living. Dit nummer werd meteen goud in België. 2000 was ook het jaar dat Milk Inc populair werd in Nederland, dus Linda Mertens mocht ook daar gaan promotie voeren.

In 2001 werd een tweede nummer, Livin' a Lie met Linda als zangeres uitgebracht. Never Again volgde en op het eind van het jaar werd Wide Awake uitgebracht. Ook kwam er een best of-album, dat Double cream genoemd werd. Helemaal aan het eind van het jaar releaste Linda samen met Kate Ryan, Pascale Feront (Absolom), Maaike Moens (The Quest) en Esther Sels het kerstnummer Oh baby I. In 2001 poseerde ze ook twee maal voor P-Magazine.

In 2002 werden de Milk Inc-nummers Sleepwalker en Breathe without you gereleaset. 2002 was ook het jaar dat Milk Inc met In My Eyes en Walk on Water de top tien en met Land of the Living de top 20 haalde in de Britse hitlijsten. Daardoor mochten ze optreden tijdens het legendarische Top of the Pops. Ze brachten er ook het album Milk Inc uit.

2003 was vooral een jaar van toeren. Milk Inc trad op in België, Nederland, Polen, Denemarken, Spanje, enzovoort. Er werden twee nieuwe Milk Inc-nummers uitgebbracht, zijnde Time en The Sun Always Shines on TV, een cover van A-Ha. In oktober releaste Milk Inc het nieuwe album Closer. Dat jaar poseerde Linda voor de derde keer voor P-Magazine.

In 2004 bracht Milk Inc het nummer I don't care uit. Dit was vrij speciaal want niemand minder dan Silvy De Bie, zangeres van Sylver, was de gastvocaliste op het nummer. Het nummer ging over jongens die zich aanstelden en het was een soort dialoog tussen de zangeressen. In september 2004 werd Whisper gereleaset. Het lied bereikte de eerste plaats in de Ultratop 50 en het was de eerste keer dat Milk Inc op nummer één stond met Linda als zangeres.

In 2005 brachten Regi en Linda Mertens de nummers Blind en Go to Hell uit.

2006 kan beschreven worden als een zeer succesvol Milk Inc-jaar. Niet enkel waren er de singles Tainted love (een cover van Soft Cell), Run (met een clip opgenomen in IJsland) en No Angel, die één voor één grote hits werden, ook was er het Milk Inc Supersized-concert in het Antwerpse Sportpaleis dat helemaal uitverkocht was. De muziek en zang tijdens het concert was helemaal live. Het album dat dat jaar werd uitgebracht Supersized werd goud in België.

Begin 2007 brachten Milk Inc en Sylver samen het nummer Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht van Marco Borsato in het liedjesprogramma Zo is er maar één. In maart siert Linda Mertens de cover van P-Magazine. Milk Inc brengt ook de zomersingle Sunrise uit. Dit wordt alweer een top-10 hit. In de videoclip van het nummer is de zoon van Derek de Lint te zien. In september verkoopt Milk Inc drie maal het Sportpaleis uit. De clip van Tonight, de volgende single van Milk Inc, is een registratie van het optreden. In november staat Linda alweer op de cover van P-Magazine. Eind 2007 brengt ze samen met zangeres Jessy De Smet Getting out uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten