zaterdag 7 maart 2009

Belle Perez @ Belgische Madammen en Babes

identiteitskaart
Maribel Perez
Geboortedatum: 29 januari 1976
Woonplaats: Tongeren

biografie
Belle Perez vormt ongetwijfeld een vaste waarde in de Belgische muziekwereld. Sinds haar deelname aan Eurosong in 1999 scoort Belle de ene hit na de andere, ook in het buitenland. Vooral Nederland, maar ook Spanje, Italië, Portugal en Zuid-Amerika liggen aan haar voeten. En natuurlijk Belgische Madammen en Babes. En hoewel Belle verschillende genres met succes aandeed, lijkt het publiek vooral haar Latinonummers te smaken. Getuige daarvan zijn ondermeer de hits “Enamorada” en “Light of my life”. In al die jaren bouwde ze een sterke reputatie op als liveperformer en concertartieste. Afgelopen zomer zorgde Belle voor een ware primeur: met “Que viva la vida” wist ze voor de vierde keer op rij de Zomerhit van Radio 2 te winnen. Belle is ook actief als tv-presentatrice. Onlangs raakte bekend dat Belle Perez volgend jaar in Nederland het populaire TROS-programma ‘Muziekfeest(en) op het plein’ gaat presenteren.

eurosongverleden
De doorbraak voor Belle Perez kwam er dankzij haar deelname aan Eurosong in 1999. Met het aanstekelijke “Hello world” finishte Belle als derde in de eerste voorronde. Het nummer werd een zomerhit en kende ook succes in het buitenland. De Limburgse schone met zuiderse roots was in één klap ‘hot’.

thematiek van het nummer
“El mundo bailando” is een uptempo latino-popsong met een etnisch tintje. Belle grijpt opnieuw naar haar Spaanse moedertaal.

waarom Belle Perez voor België naar Griekenland moet
Omdat “El mundo bailando” een leuk liedje is en Belle Perez de Grieken wel wat Spaans wil bijbrengen en Belle op Belgische Madammen en Babes staat.

1997-1998
In 1997 wordt de getalenteerde Belle Perez ontdekt door producer Patrick Renier. Er wordt geëxperimenteerd met verscheidene muziekstijlen, maar het begint voor Belle Perez pas echt met 'Hello World'.

1999
Het aanstekelijke 'Hello World' haalt niet alleen een mooie plaats in de preselecties voor Eurosong in 1999, het nummer scoort ook bij het brede publiek en wordt een zomerhit pur sang. Belle sleept er de Zomerhit 2000 voor beste productie mee in de wacht en ook het buitenland gaat door de knieën. Er wordt zelfs een Amerikaans platencontract getekend.

2000
Begin 2000 volgt het album 'Hello World' waarvan de single 'Honeybee' meteen de hitlijsten verovert. Wat volgt is een tweede Radio 2-Zomerhit-titel voor 'beste productie van het jaar'en een heuse wereldpromotour. Deze brengt Belle van megafestivals in Italië en Spanje tot in het verre Noord- en Zuid-Amerika. De Limburgse met zuiderse roots is in één klap HOT.

Zowel live als op plaat is La Perez in een mum van tijd een grote dame in de muziekindustrie.

2000 wordt afgesloten met het prachtige 'This Crazy Feeling', waarmee ze haar talent bevestigt.

2001
De muziek van sexy Belle Perez blijft aanstekelijk werken en in 2001 volgen hits als 'Kiss and Make Up' en 'Planet of Love' elkaar op. Het levert haar prompt een prestigieuze ZAMU-award op in de categorie 'popular', een torenhoge erkenning van de muziekindustrie zelf. Ook de daaropvolgende single 'Get up and Boogie' scoort hoog in de hitlijsten.

2002
2002 begint zoals 2001 was geëindigd: met succes. De zomersingle 'Me and You' levert een gouden plaat op en wordt meteen de Zomerhit 2002.

In augustus komt het album 'Everything' op de markt, waarop samen met de titelsong een verzameling verrassende tracks terug te vinden is. Eén daarvan is bijvoorbeeld 'Hijo de la Luna' met de jongens van Voice Male. Persmensen diepen het verhaal uit van 'het kindje van de maan' en maken, samen met de prachtige clip, van Belle zowaar een sprookjesfiguur...

2003
Met 'Hijo de la Luna', het eerste nummer dat Belle in haar moedertaal zingt, keert ze terug naar haar Spaanse roots. Het plaatje past zo goed dat er beslist wordt om in het Spaans verder te gaan.

Op zaterdag 19 april 2003 presenteert Belle in een uitverkocht Casino Kursaal te Knokke haar nieuwste album: 'Baila Perez'. Het wordt een spetterend latinoconcert: blits, attractief, kwalitatief. En? hoofdzakelijk in de mooie Spaanse taal.

Begeleid door haar eigen 10-koppige band brengt Belle Perez latino-klassiekers tot leven en tovert ze een deel van haar eigen repertoire om tot ware latino-songs.
Zomer 2003 gaat het dak er helemaal af: meer dan 60 concerten verspreid over heel Vlaanderen, een album dat goud haalt en zelfs de kaap van 40.000 verkochte exemplaren overschrijdt én een nummer één in de Belgische albumchart. De kroon op het werk is 'Enamorada' dat wordt uitgeroepen tot Zomerhit 2003.

Aan het einde van het jaar trekt de Spaans-Belgische Belle Perez met een theatertour doorheen Vlaanderen en wordt het offensief richting Nederland ingezet.

De doorbraak in Nederland is van bij de start een opmerkelijk mediaverhaal. Goodlooking Belle Perez trekt meteen de aandacht van de persmensen en wanneer tijdens radio- & tv-shows blijkt dat ze ook nog ijzersterke live-performances neerzet, is iedereen overtuigd. De eerste single 'Hijo de la luna' op het Princess Records-label, is meteen een schot in de roos!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten