woensdag 18 november 2009

Veerle Baetens 'De Laatste Show' @ Belgische Madammen en Babes


Mooi moment in De laatste show, donderdagavond op Eén: Belgische madam en Babe Veerle Baetens sprak presentator Michiel Devlieger aan met Bruno, hem verwarrend met Bruno Wyndaele die de talkshow van 1999 tot 2003 presenteerde.

De actrice uit de VTM-reeks Code 37 maakte de Freudiaanse verspreking toen ze wou inpikken op het verhaal van studiogast Alain Grootaers over onthaasten in Spanje. 'Mag ik efkens iets vragen, sorry hè, Bruno', zei Veerle Baetens.

Het moment ging zo snel voorbij dat het publiek amper reageerde, maar presentator Michiel Devlieger was wél bij de pinken: 'Bruno? Zij jij nu Bruno tegen mij?' Waarop Veerle Baetens uit schaamte haar hand voor haar open mond gooide en mompelde 'hoe gênant' het moment was. Michiel Devlieger reageerde met 'gênant? Voor Bruno misschien, ja.'

De verspreking van Veerle Baetens is wél een mooi compliment voor Bruno Wyndaele, die De laatste show toch al zes jaar niet meer presenteert. Wyndaele neemt het compliment in dank aan: 'Als een getalenteerde en sympathieke dame als Veerle Baetens haar gedachten laat afdwalen, dan kan ik daar natuurlijk met de beste wil van de wereld niets onaangenaams bij denken. Dit lijkt een beetje op mevrouw de baron van vroeger die al haar dienstbodes Maria noemde, ook al heetten ze Rita of Eufrasie. Voor het gemak dus. Op die manier is zo'n man in een zetel die vragen stelt een 'Bruno' geworden.'

Michiel Devlieger liet weten dat hij de vergissing van Veerle 'onvoorwaardelijk en onmiddellijk' heeft vergeven.

Actrice Veerle Baetens heeft tijdens een interview laten weten dat ze naakt zal gaan in haar nieuw project, Code 37. Het is niet de eerste keer dat ze wat vlees laat zien. Ook in de vtm-reeks Sara en in de kaskraker Loft, deed ze haar kleren uit.

In Code 37 zal Baetens de rol van een inspecteur bij de Gentse zedenbrigade voor haar rekening nemen. Om alles uit haar personage te halen, ging Veerle Baetens naakt in de reeks. Tijdens een interview zegt ze dat haar personage Hannah occasionele seks heeft, en dat we occasioneel ook wat blote borsten op ons bord krijgen!

Actrice Veerle Baetens kennen we vooral door haar rol als de preutse Sara in de gelijknamige televisiereeks maar ook in de kaskraker ‘Loft’ van regisseur Erik Van Looy speelde ze een belangrijke rol. Na Kadèr Gürbüz eerder week was het nu de beurt aan juffrouw Baetens om uit de kleren te gaan in de nieuwe VTM-reeks ‘Code 37’ terwijl ze alleen maar om een peperoni vroeg.

Veerle Baetens die een blote borst laat zien tijdens een heftige vrijscène in 'Code 37'. Of een fantasie over de donkere pizzaman ook onder de noemer 'functioneel naakt' valt, moet u zelf maar beslissen.

Veerle Baetens (Brasschaat, 24 januari 1978) is een Vlaamse actrice.

Ze volgde een musicalopleiding aan het Brusselse Hoger Instituut voor Dramatische Kunsten. Ze leerde haar vak kennen in de theaterwereld, maar is de laatste jaren ook te zien in verschillende film en televisieseries.

In 2005 won ze de John Kraaijkamp Musical Award, in de categorie vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical, voor haar rol van Pippi Langkous in de gelijknamige Nederlandstalige musical. Ook in Vlaanderen werd ze voor deze rol beloond met een Vlaamse Musicalprijs voor aanstormend talent.

Tijdens de eerste Vlaamse Televisie Sterren op 30 maart 2008, live uitgezonden op de openbare omroep één, wint de vtm-telenovelle "Sara" 3 van de in totaal 10 prijzen. Veerle Baetens, die de hoofdrol van Sara De Roose vertolkt in deze serie, werd zowel door het publiek als door de jury bekroond voor haar prestaties. Voor de jury was ze de beste actrice, voor de kijkers de populairste televisiepersoonlijkheid. Tevens gaf het publiek Sara de prijs van populairste televisieprogramma.

In het najaar van 2009 speelde Veerle Baetens de rol van hoofdinspecteur Hannah Maes in Code 37, een politieserie op vtm.

Veerle woont samen met haar partner Geert in Overijse en beviel op 23 oktober 2008 van haar eerste dochtertje, Billie-Louise. De portretrechten van haar pas geboren baby waarvan ze initieel geen foto's toestond, verkocht Veerle Baetens voor 12.000 euro ten voordele van Music For Life 2008 aan Story.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten