woensdag 25 maart 2009

Katia Alens @ Belgische Madammen en Babes

Katia Alens (23 april 1967, Mortsel) was Miss België in 1990.

Katia Alens werd in 1990 verkozen tot Miss België. Zoals altijd opent de titel vele deuren voor de nieuwe miss: ze wordt uitgenodigd in tv-shows, mag verschillende naakt fotoshoots doen, staat op Belgium Babes, enzovoort. Zo ook voor Alens. Zij legde zich na haar verkiezing vooral toe op het modellenwerk.

Over haar verkiezing zegt ze: Ik was eigenlijk helemaal niet het type om in een wereld van schoonheidskoninginnen terecht te komen, ik voelde me onvoldoende gesteund, en ik vond het vaak ellendig om ergens een acte de présence te moeten doen en te moeten tafelen met mensen die ik helemaal niet kende.
Ik voelde me als een pop te kijken gezet. Maar pas achteraf besef je dat je toch mocht genieten van dingen waar andere meisjes alleen maar konden van dromen.

Katia Alens was de eerste Miss België die naakt in Playboy stond. Dat was toen een groot taboe omdat de toenmalige organisatrice Cécile Muller zeer conservatief was en een reportage voor het blootblad ongepast vond.

In december 2005 maakte het mannenblad Ché een jaarkalender voor 2006 waarde borsten van Katia Alens samen met 11 andere ex-Miss Belgiës opstond, en staat op Belgium Babes.

Tegenwoordig werkt Alens mee aan de styling en fotoshoots bij P-Magazine.

Presentatrice
In 1989 werd de commerciële zender VTM opgericht, het jaar voor Katia Alens verkozen werd tot Miss België. Daardoor waren alle plaatsen voor presentatrices al opgevuld en kon Alens niet direct aan de slag als presentatrice. Hetzelfde gold voor Stéphanie Meire en Sandra Joine, die ook graag presentatrice voor deze zender wilden zijn.

Later werkte Alens mee aan het programma CDO op VRT, dat ze samen met Friedl' Lesage maakte.

Haar eerste grote presentatieopdracht kreeg ze in 2001 bij Home Shopping Europe. Dat was een zender die dag en nacht uitzond in België en Nederland. De presentatoren probeerden dan allerhande producten te verkopen, gaande van keukengerief tot GSM's. De zender heeft enkele maanden bestaan.

Tegenwoordig presenteert Katia Alens op de regionale zender RTV het weekendprogramma Tendens. Hierin geeft ze kook-, tuin- en geldtips. Ook geeft ze de kans aan bedrijven om een publiciteitsreportage te maken die dan in het programma wordt uitgezonden.

Actrice
Alens' eerste rol was meteen een hoofdrol: ze speelde in 1993 de stripper Angelica in de Vlaamse film Close.

In 1997 speelde Katia Alens de rol van Christel Biesemans in de VT4-soap Vennebos.

In 1999 acteerde Alens in de dramaserie De Makelaar als het personage Chrisje.

In 2003 speelde Alens een aantal weken mee in de VTM-soap Familie als Laetitia

Zangeres
In 1998 richtte Katia Alens samen met Joyce De Troch en Inge Moerenhout de meidengroep Opium. Het idee van Opium komt naar eigen zeggen van alens zelf. Hun eerste single Doe me goed viel meteen in de smaak. Het nummer werd door radiostation Radio 2 verkozen tot Zomerhit 1998. Hun 2e single Een vrouw haalt ook de top 10 en de meiden brengen het album Opium uit.

Amper een jaar na de start kondigt Joyce De Troch aan dat ze dat jaar wil stoppen met de groep. Moerenhout en Katia Alens vervangen haar door de Surinaamse Saritha. De oude hits van Opium worden terug ingezongen met haar stem en ze brengen nog enkele nieuwe nummers uit, die het oude succes niet kunnen evenaren. Daarna wordt het wat stiller rond de groep en in 2001 blijkt officieel dat de groep gesplit is.

Persoonlijk
Katia Alens is getrouwd met Patrick. Ze hebben samen 2 zonen: Noa (geboren december 2001) en Romeo (geboren december 2003).

Katia Alens is nog steeds een goede vriendin van Inge Moerenhout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten