zaterdag 30 oktober 2010

Kader Gürbüz @ Belgische Madammen en Babes


http://rapidshare.com/files/132628281/Kadar_Gurburz_FC_de_kampioenen_sexy_nymfomane_doctor-divx.avi

Kadèr Gürbüz (29 juli 1969) is een Vlaamse Madam, babe en actrice met een Turkse roots.

Ze studeerde aan het conservatorium in Gent. Daarna begon ze bij VT4 als omroepster. Haar bekendste rol is die van dokter Mihriban Ateş in Flikken.

Bij de jeugd is ze vooral bekend als Birgit Baukens uit W817.

Kadèr Gürbüz speelde gastrollen in De Kotmadam (Maya), Spoed (moeder), Aspe (Diana Heydens), Witse (Julie Deboeck), En daarmee Basta! (Heidi) en Mega Mindy (Rebecca De Rien De Rien).

Ook was ze te zien in Het Swingpaleis en Thuis, als Meester advocate Karin Baert.

Bij Life!tv presenteert Kadèr Gürbüz ‘Life!tv Gezondheid’ en ‘Life!tv Vakantie’. Behalve op televisie kan je ze ook op de planken zien. In het theater speelde ze onder meer in de KNS, bij Arca en voor het Ballet van Vlaanderen. Verder speelde ze een naakt rol in de serie Jes.


Televisie

Reeksen

* Chez bompa lawijt (1994) - Dudu
* W817 - Birgit Baukens (1998-2003)
* Flikken (1999) - Mihriban Ates (1999 tot 2009)
* Thuis - Meester Baert (2000, 2002, 2004, 2005)
* De Blote Belg (2001) - Secretaresse
* Snapshot (2002) - Catherine
* Het Swingpaleis - panellid (2003-2005)
* 10 jaar leuven kort (2004)

Gastrollen

* "De Kotmadam"
o Waarzegster (1993) - Maya
* "Niet voor publikatie"
o Lange vingers (1994) - Titiana (aflevering # 2.9) (20 maart 1994)
* "F.C. De Kampioenen"
o Psychoboma (2002) - Dokter Helga Botermans (aflevering # 12.7) (19 januari 2002)
o Pol in de put (2004) - Leidster van lachtherapie (aflevering # 14.12) (21 februari 2004)
o Verslaafd (2005) - Dokter Helga Botermans (aflevering # 16.3) (17 december 2005)
* "Aspe"
o Blauw Bloed (2004) - Diana Heydens (aflevering # 1.6) (19 maart 2004)
* "Spoed"
o De 'SM' (2004) - Moeder (12 januari 2004)
* "Witse"
o De dorpsgek (2006) - Julie Deboeck (26 maart 2006)

# In één van de afleveringen van 'W817' vraagt jouw personage zich af of haar achterste niet te dik is. Hoe fel ben je zelf met je uiterlijk bezig?
Kadèr Gürbüz: ,,Ik weet wel dat ik er goed uitzie. En dat schept bij mensen een bepaald verwachtingspatroon. Ik geef dan wel geen fortuinen uit aan schmink, toch wil goed voor de dag komen. Als je je goed voelt, straal je dat ook af op anderen. Ik vind het wel jammer dat mensen die niet voldoen aan die zogenaamde schoonheidsidealen zich vaak veel harder moeten bewijzen. Dat is niet eerlijk. Maar je hebt ook het omgekeerde cliché: mensen die automatisch denken dat je niets kan, precies omdat je toevallig knap bent.''

# Wie bekend is en er goed uitziet gaat vandaag de dag bloot. Dat lijkt zowat de norm.
Kadèr Gürbüz: ,,Ik heb geen enkel probleem met naaktheid op zich. Ook niet met naakt gaan voor een rol in een theaterstuk of een film. Omdat ik dan een rol vertolk, een personage neerzet. Op theater hebben de mensen mij al langs alle kanten gezien. Trouwens, ik poseer ook graag naakt én ik hou van naakt fotografie. Maar gewoon naakt gaan voor een blad? Ik zou het niet kunnen verantwoorden tegenover mezelf. En tegenover mijn ouders. Vooral mijn vader zou het niet nemen. Als ik het voor een rol doe, dan kan ik dat nog verantwoorden tegenover hem. Toch vind ik het tof dat mensen die graag naakt willen poseren, dat dan ook doen.''

Opmerkelijk: de naaktactrice moet de hoofdrolspeelster uit de Vlaamse dramareeks vervangen. Die weigert de blootscène zelf te spelen. 'De praktijk met invallers komt steeds vaker voor', merkt Kris De Meester.

Schroom speelt een rol, maar ook de vrees dat de beelden een eigen leven gaan leiden op het internet. Zo ervaart actrice Kadèr Gürbüz, die eerder dit jaar haar borsten toonde in Code 37 en Jes, het toch. 'Tien jaar geleden verscheen je naakt op tv en dat was het. Nu duiken die beelden onmiddellijk op YouTube op en blijven ze je achtervolgen. De consequenties zijn groter.'

Google de naam van Gürbüz en u krijgt een waslijst van links naar filmpjes. Andere sites specialiseren zich in beeldmateriaal van bekende Vlaamse mokkels, zoals ze oneerbiedig worden genoemd. U kunt er Marie Vinck in volle glorie bewonderen in De Rodenburgs, Maaike Neuville in Van vlees en bloed en Veerle Baetens in Code 37. De stomende seksscène tussen Ann Ceurvels en Herbert Flack in Diamant - intussen al bijna vijftien jaar oud - vond eveneens de weg naar het internet.

Geen cent extra

Kadèr Gürbüz begrijpt actrices die daarom weigeren uit de kleren te gaan. 'Dan ga je beter naakt in Playboy staan: daar word je nog voor betaald. In Vlaanderen krijgt een actrice geen cent extra voor een stukje bloot. Neem daarbij het besef dat de beelden op ongepaste momenten opduiken in de media. Zoals bij Maaike Neuville: in Villa Vanthilt werd de bedscène uit Van vlees en bloed zonder boe of bah herhaald. Tot haar eigen verbazing.'

Met die negatieve ervaringen in het achterhoofd nemen actrices tegenwoordig geen risico's meer. Soms kunnen regisseurs ook niet anders dan werken met stand-ins. 'Zo zullen in de verfilming van het boek Wij van Elvis Peeters de minderjarige acteurs worden vervangen in de expliciete scènes', aldus Kris De Meester.

1 opmerking: