donderdag 28 oktober 2010

Yoni Mous @ Belgische Madammen en Babes
Yoni Mous is Miss Belgian Beauty 2008-2009

In het Casino van Knokke-Heist is vanmorgen de 22-jarige Yoni Mous uit Edegem verkozen tot Miss Belgian Beauty 2009. Yoni Mous volgt Nele Somers op. De eerste eredame is de 24-jarige Stéphanie Michiels uit Gent. Sylvie Dewitte (22) uit Leuven is tweede eredame.

Kinesiste
De nieuwe Miss Belgian Beauty studeert kinesitherapie. Yoni Mous houdt daarnaast van zwemmen, dansen, fietsen en skiën. Ze krijgt 12.500 euro en een wagen van de organisatie.

Achttien finalistes
Finaliste Kimberley De Plucker nam niet deel aan de finale. Volgens organisator Ignace Crombé moest ze passen wegens migraine. Ook 'mol' Kirsten Mertes gaf verstek.
Minder volk
Behalve Cynthia Reekmans, die de avond presenteerde, was geen enkele van de vorige winnaressen van Miss Belgian Beauty aanwezig. Er was ook duidelijk minder volk dan de voorbije jaren. Er werd met geen woord gerept over de gebeurtenissen in het privéleven van organisator Ignace Crombé. Crombé toonde zich zeer tevreden over de show, maar beschuldigde een aantal media ervan dat ze zijn verkiezing stuk willen maken.

Overname of tweejaarlijkse verkiezing?
Over de toekomst van Miss Belgian Beauty heeft Ignace Crombé nog geen beslissing genomen. Mogelijks zal het 'concept' worden verkocht. Er zijn volgens Crombé vier geïnteresseerden. Zij zouden verder met hem willen werken. Een andere optie is de nieuwe Miss Belgian Beauty twee jaar aan te laten. Ignace Crombé zou dan een jaar bedenktijd nemen om te beslissen of hij doorgaat of niet.
Andere prijzen waren voor Wendy Volders (24). Zij werd door haar collega-finalistes verkozen tot miss sympathie.

Oud winnares Nele Somer vertelde eerder: U bent nu reeds een maand aan de slag als Miss Belgian
Beauty. Wat was de leukste opdracht tot nu toe?

Nele Somers: “Behalve de cover van STIJL te mogen sieren, vond ik
de fotoshoot voor P-magazine echt fijn om te doen. Het was eigenlijk
een soort van droom om voor de lens van dergelijke fotografen te
poseren en op covers van magazines te staan. Het resultaat is ook
heel mooi en in het geval van P-magazine helemaal niet bloot. Naakt
poseren zou ik nooit doen. Het moment waarop ik gekroond werd
tot Miss Belgium Beauty blijft natuurlijk een hoogtepunt.

Droomde de grootmoeder daar zelf niet van als jong meisjes? ,,Ah meneer, de tijden waren toen heel anders. Je kan dat niet vergelijken. Kijk de meisjes defileren nu in badpak op het podium. Dat was in mijn tijd ook niet denkbaar. Je moet mee met je tijd hé.''

Nu ze daar allemaal zo in bikini staan, fonkelt het van de navelpiercings. Maar geen enkele tatoeage. ,,Hoewel het wel mag,'' zegt Ignace Crombé. ,,Alleen de eerste jaren was er een verbod daarop.''

Over dat poseren in bikini: ,,Ik heb er alleszins geen probleem mee om zo op het podium te staan. Op strand loop ik ook in bikini en dan kijken ze ook. Ik zie daar eigenlijk geen verschil in.''

Geen opmerkingen:

Een reactie posten