maandag 26 juli 2010

Sophie Dewaele @ Belgische Madammen en Babes

VIJFtv-presentatrice Sophie Dewaele is 30 geworden, tijd voor een goed gesprek bij Frieda Van Wijck in 'De Laatste Show'. Daarnaast ook heel wat muziek met onder andere Henny Vrienten van het legendarische Doe Maar en Frank Boeijen.

Belgische Madam en Babe Sophie Dewaele gekortwiekt voor goede doel
‘Vooraf was ik niet echt zenuwachtig, maar nu word ik er toch wel even kortademig van.’ Even leek het erop dat VIJFtv-presentatrice Sophie Dewaele zou terugkrabbelen, maar uiteindelijk beet ze door. Sophie liet zich kortwieken voor het goede doel.
20 cm ging er van haar haar af. ‘Het groeit wel terug’ relativeerde Sophie achteraf. ‘Ik heb nog de keuze om mijn haar te laten knippen. Kankerpatiënten hebben deze keuze niet.’

Sophie Dewaele schenkt haar afgeknipte bruine lokken aan de haarinzamelactie Geef Om Haar van de Stichting tegen Kanker in samenwerking met haarverzorgingsmerk Pantene. Sophie Dewaele wil als ambassadrice van dit project zo veel mogelijk vrouwen motiveren haar voorbeeld te volgen. Wie geen 20 cm haar kan missen kan het project ook financieel steunen.

De Stichting krijgt per ingezamelde haarvlecht 50 euro van een haarprothesenspecialist. Zo worden vrouwen die zich geen haarprothese kunnen veroorloven toch geholpen.

Voor de Stichting tegen Kanker was het niet moeilijk om Sophie Dewaele te motiveren voor dit project, want ze werd er in haar eigen familiale omgeving mee geconfronteerd. Ze schrijft er ook over in haar derde boek ‘30 & dolgedraaid’ dat binnen enkele dagen in de winkel ligt. En ooh primeur, hierin gaat ze ook voor het eerst naakt.

Sophie Dewaele is naar eigen zeggen 30 en dolgedraaid.
Sophie Dewaele (Vijftv) laat op 7 oktober haar haar fors kort knippen. Sophie doet dat op vraag van de stichting Geef om haar, die zowel haar als fondsen wil verzamelen om er pruiken van te laten maken voor vrouwen die te maken kregen met kanker. De stichting gaat uit van haarverzorgingsproducent Pantêne, in samenwerking met de Stichting tegen Kanker. Dewaele wordt ambassadrice van het project dat zoveel mogelijk vrouwen wil aanzetten hun haar te laten knippen en daarmee het fonds te spijzen.

Sophie Dewaele: 'Ik heb mijn horizon verruimd' Sofie Dewaele Geboren in Ieper
Presentatrice Sophie Dewaele werd geboren in Ieper en groeide op in Hollebeke. De verhuizing naar Gent was niet vrijwillig. 'Ik was 11 jaar en mijn vader verhuisde voor zijn werk.' Ze studeerde wijsbegeerte in Gent en daarna weer verhuizen was niet vanzelfsprekend. 'Het is niet omdat ik niet wil, maar ondertussen heb ik mijn horizon verruimd. Mijn vrienden en ouders wonen in Gent.' 'Ik kom nog maar heel af en toe in de Westhoek, bij mijn oude buren en tantes. Ik heb wel West-Vlaamse vrienden, maar die heb ik pas in Gent leren kennen. Bij mijn ouders zie ik dat rootsgevoel wel. Mijn moeder komt uit Dranouter en wordt helemaal nostalgisch als ze iets over Dranouter hoort.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten