donderdag 26 augustus 2010

Belle Perez @ Belgische Madammen en BabesZangeres Belle Perez stelde in de Rode Loper een boek voor over haar tienjarige carrière in het Spaanse restaurant van haar oom.

Maria Isabel (Belle) Perez (Neerpelt, 29 januari 1976) is een Vlaamse zangeres met Spaanse wortels. Ze is vooral bekend door haar Spaans getinte, opzwepende nummers. De Vlaamse Latin-diva kent behoorlijk succes in Nederland, Vlaanderen en in Duitsland.

Belgische Madam en Babe Belle Perez werd bekend dankzij haar deelname aan het VRT-programma Eurosong, de Belgische voorselecties voor het Eurovisiesongfestival, met het liedje "Hello World". Ze werd reeds twee keer net niet geselecteerd voor het Eurovisiesongfestival, maar bouwde wel een solocarrière op. Na haar eerste optreden met Honeybee werd ze opgemerkt door VTM en werd ze geselecteerd voor de presentatie van het allereerste online internet-tv programma in Vlaanderen, Channel E. In 2003 presenteerde ze Zones.tv samen met presentator Jan Bosman(bekend van Alexandra Potvin) op de Vlaamse zender LibertyTV. In 2005 zetelde ze in de jury van Star Academy, een muziekprogramma dat op zoek gaat naar de ideale zanger(es). Belle Perez presenteert samen met Jan Smit voor de Tros het programma Trosmuziekfeest. In 2006 deed ze opnieuw een gooi naar een songfestivalticket met het liedje "El Mundo Bailando". Ze won de laatste voorronde en werd zowel in de halve finale als in de finale derde. Ze moest toen La Sakhra en Kate Ryan laten voorgaan.

Hoewel ze in het begin van haar carrière zich voornamelijk richtte op het Engelse repertoire, maakte Belle met haar derde album, Baila Perez, de overstap van pop naar het meer erotische getinte latin. Het bleek een zeer goede zet, want vanaf dat moment gingen zowel singles als albums stukken beter over de toonbank dan daarvoor. Ook in Nederland werden er meerdere malen singles van de sensuele Belle Perez uitgebracht, maar deze deden vrij weinig in de hitlijsten. Toen het duet "Me & You" met zanger Jody Bernal verscheen waren de verwachtingen hoog, maar een echte doorbraak voor de zangeres bleef uit. Pas in 2005 wist Perez ook het Nederlandse publiek voor zich te winnen. Het nummer "Que Viva La Vida" behaalde de Top 10 van de Nederlandse hitlijsten en van het (speciaal voor Nederland gemaakte) gelijknamige album werden 50.000 exemplaren verkocht, wat goed was voor goud.

Belle Perez won al vijf jaar op rij, de Radio 2-zomerhit met "Me and you", "Light of my life", "Enamorada", "Que Viva La Vida" en in 2006 met "Ave Maria", een prestatie die weinig mensen haar nadeden. Ook werd ze met de "Que Viva La Vida" en "Ave Maria" verkozen tot publiekslieveling door de Radio 2-luisteraars.

In de zomer van 2006 verscheen het album Gotitas de Amor van de sexy zangeres. Naast de Eurosonghit "El Mundo Bailando", de zomerhit "Ave Maria" en de single "Gotitas de Amor", stond er nog meer nieuw materiaal op dat Perez ook al tijdens de Mega Latino Concerten in het Sportpaleis zong. In oktober trad de zangeres op in de Heineken Music Hall te Amsterdam. In november 2006 verscheen een dvd met een volledige live-registratie van haar concert in het Sportpaleis. In de eerste maanden van 2007 deed ze een theatertour door Nederland. Op 5 en 6 mei 2007 liet Belle Perez het Sportpaleis van Antwerpen weer vollopen met Mega Latino Concerten. Op 13 oktober 2007 stond Belle voor de eerste keer in een uitverkocht Ahoy' in Rotterdam.

Ook poseerde Belle Perez tweemaal topless voor het mannenblad FHM. In 2008 hebben Belle Perez en haar echtgenoot Mario Winters na bijna acht jaar huwelijk een streep getrokken onder hun relatie.

In 2007 werkte Belle Perez samen met de Nederlandse zanger en presentator Erik van der Hoff aan een buurtlied voor een speciale Douwe Egberts actie, de burendag op 15 september. De originele versie van het nummer is nu nog tijdelijk te downloaden op www.deburendag.nl/pers/downloads/belle_en_erik_-_het_buurtlied.mp3, in tegenstelling tot de instrumentale versie.

Eind 2007 begon Belle aan haar theatertour GIPSY doorheen Vlaanderen. Na de verschillende culturele centra in Vlaanderen aangedaan te hebben, ging de tour van januari 2008 tot april 2008 verder in Nederland. Volgend op deze theatertour volgt er op 16 mei een nieuwe single "Dime que tu quieres". Eind juni komt het nieuwe album uit, dat de naam GIPSY meekreeg. Dit album stelt Perez dan in een exclusief optreden in zowel de Heineken Music Hall in Nederland en de Lotto Arena in Antwerpen voor aan het publiek.

In juni 2008 poseert Belle Perez naakt voor het tijdschrift Nina. In de zomer gaat Belle Perez op de baan met een nieuwe zomertour.

In het najaar verschijnt er dan een boek over het tienjarig jubileum van de zangeres Belle Perez. Het zal aan de hand van foto's terugblikken op tien jaar Belle Perez.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten