dinsdag 4 januari 2011

Lien van de Kelder uit de kleren in Zone Stad @ Belgische Madammen en Babes

Menig Vlaamse man (en misschien enkele vrouwen) hebben er lang op zitten wachten, maar uiteindelijk gaat het dan toch gebeuren: Lien Van de Kelder gaat uit de kleren, en dat in het vierde seizoen van de politiereeks ‘Zone stad’.

De Belgische actrice die vooral bekend raakte van haar rol in de soap ‘Thuis’ is de hottest babe van België.
Het was dan ook geen verrassing dat Belgische Madam en Babe Lien Van de Kelder bij Humo’s Pop Poll Deluxe vorig jaar de medaille kreeg van persoon die je wel eens uit de kleren wou zien gaan.

Uiteindelijk ging ze dan ook bloot voor een vol sportpaleis .

In het vierde seizoen van ‘Zone stad’ speelt Lien Van de Kelder Fien en zal ze naakt in een bedscène te zien zijn.

De eerste seks scène is al ingeblikt. Wie haar tegenspeler is tijdens de naaktscène, en of Lien van de Kelder nog vaker bloot te zien is in Zone Stad, is nog niet bekend.

In de vijfde aflevering van 'Het Sterke Geslacht' is Mensenkennis het centrale thema. Kunnen vrouwen beter mensen inschatten dan mannen? Kunnen ze op het eerste zich afleiden wat voor iemand is en zijn ze experten in het doorgronden van anderen? Of blijken mannen toch sterker in het inschatten van welk vlees ze in de kuip hebben en is het lezen van lichaamstaal helemaal hun ding?

Dat komen we het te weten in 'Het Sterke Geslacht', want aan de hand van meerdere opdrachten zullen het mannen- en het vrouwenteam uitvechten wie van hen uitblinkt in mensenkennis. Filip Peeters rekent op Harry Van Barneveld en Herr Seele, terwijl Goedele Liekens het vrouwenteam laat vertegenwoordigen door Lien Van de Kelder en Tine Van den Brande. De verliezers sluiten het programma af met een zelfgekozen tegenprestatie.

Onlangs is het vierde seizoen van de politiereeks Zone Stad van start gegaan. Deze eerste spannende cocktail van actie en misdaad in Antwerpen werd gesmaakt door gemiddeld 725.000 tv-kijkers. Vanaf maandag 8 september 2008 wordt de cast uitgebreid met Lien Van de Kelder en Frank Van Erum.

Lien Van de Kelder geeft gestalte aan Fien Bosvoorde. Deze jonge inspecteur haalde zowel een diploma in de rechten als in de criminologie. Ze weigerde de doctoraatsbeurs die haar door de universiteit werd aangeboden, omdat ze liever in het ?echte leven? wou staan. Met de hulp van haar vader, een politicus uit het Antwerpse met een adellijke titel, kan ze meteen als inspecteur aan de slag bij Zone Stad. Ze moet er een team vormen met Tom Segers, want Dani Wauters is gepromoveerd tot commissaris en staat vanaf nu aan het hoofd van het korps.

Tom Segers heeft het moeilijk met de intellectuele en adellijke achtergrond van Fien en met manier waarop ze onmiddellijk in een functie stapt waar hij lang heeft voor moeten werken. Maar hij moet ook toegeven dat haar karakter behoorlijk tegenovergesteld is aan wat hij had gedacht: Fien houdt meer van actie dan van theorieën, ze heeft een hekel aan politieke inmenging en ze pronkt niet met haar adellijke titel. Fien vindt het oordeel van Tom heel belangrijk en zijn schaarse complimenten over haar werk betekenen veel voor haar.

Frank Van Erum maakt zijn opwachting als informant Ludo Schepers. Hij kent het misdaadmilieu als zijn broekzak. Hij speelt er niet bepaald een grote rol in, maar hij houdt wel altijd zijn ogen en oren open en is daardoor een belangrijke informant voor de politie. Ludo heeft de afgelopen drie jaar in de cel gezeten voor gefoefel met chèques. Nu hij terug op vrije voeten is, wil hij zijn leven beteren en gaat hij in zaken.

Hij begint een bar met geld dat hij geleend heeft van zijn vrienden: allemaal ex-bajesklanten, schurken en oplichters. Zij zijn dan ook de vaste clientèle van Ludo?s bar en hierdoor blijft hij het centrum van nieuwtjes en tips over kleine en grote criminaliteit, want hij hoort en ziet van alles in zijn bar.

Na drie seizoenen en 39 afleveringen is Zone Stad uitgegroeid tot één van de meest dynamische politiereeksen van eigen bodem. Zone Stad vaart dan ook resoluut een eigen koers en serveert een spannende cocktail van actie en misdaad in Antwerpen, met boeiende plots die snel in mekaar vloeien en even dynamisch verfilmd worden. Deze aanpak resulteerde reeds in een trouwe aanhang in de Vlaamse huiskamer en bij de critici in een nominatie voor de Plateau Prijs.

In september gaat het vierde seizoen van Zone Stad van start en dat zal vertrouwd maar toch anders zijn. Vertrouwd, want Guy Van Sande, Katrien Vandendries, George Arrendell en Warre Borgmans zijn uiteraard opnieuw op het appel. Anders, want Werner De Smedt, Tine Van den Brande, Peter Van Asbroeck, Lien Van de Kelder, An Vanderstighelen en Frank Van Erum hebben dit seizoen meegewerkt aan Zone Stad. Zij zullen hun stempel drukken op de dertien afleveringen en voor meeslepende plotwendingen zorgen. Anders, want er worden nieuwe invalshoeken uitgewerkt. Voor het eerst krijgt het forensisch onderzoek een belangrijk aandeel in de reeks en meer dan ooit laten de schrijvers ons de vele werelden van Antwerpen verkennen, waardoor het universele karakter van de stad voortdurend afgewisseld wordt met de couleur locale.

Wat de verhaallijnen betreft, kunnen we onthullen dat Dani (Katrien Vandendries) promotie maakt en aan het hoofd van Zone Stad komt te staan. Haar vroegere politiepartner Tom (Guy Van Sande) moet nu een team vormen met de jonge Fien (Lien Van de Kelder). Hun samenwerking neemt een moeilijke start. Agent Jimmy (George Arrendell) moet ook wennen, want zijn nieuwe politiepartner Mike (Peter Van Asbroeck) is een macho pur sang. En dan zijn er nog forensisch expert Lucas (Werner De Smedt) en wetsdokter Kathy (Tine Van den Brande), twee krakken in hun vak die zowel een impact hebben op het professionele als op het persoonlijke leven van de inspecteurs in het korps.

De regie van het vierde seizoen van Zone Stad is in handen van Hans Herbots (tekende o.a. voor de regie van Windkracht 10 en Verlengd Weekend), Johan Thiels, Frank Tulkens en Jean-Paul Van Steerteghem. Hun moderne en sfeervolle verfilming en de interessante scenario’s van het schrijverscollectief hebben flink wat grote namen ertoe aangezet om een gastrol in de nieuwe afleveringen van Zone Stad te aanvaarden: Marie Vinck, Frans Van der Aa, Michaël Pas, Gert Winckelmans, Maarten Claeyssens, Manou Kersting, Ben Van Ostade, Govert Deploige om er enkele te noemen.

De makers van Zone Stad konden voor de realisatie van deze reeks opnieuw rekenen op de bereidwillige medewerking van Stad Antwerpen en Politie Antwerpen.

Lien van de Kelder als inspecteur Fien Bosvoorde
Fien Bosvoorde studeerde recent af en haalde zowel een diploma in de rechten als in de criminologie. Ze weigerde de doctoraatsbeurs die haar door de universiteit werd aangeboden, omdat ze liever in het ‘echte leven’ wou staan. Met de hulp van haar vader, een politicus uit het Antwerpse met een adellijke titel, kan ze meteen als inspecteur aan de slag bij Zone Stad. Ze moet er een team vormen met Tom Segers.

Tom Segers heeft het moeilijk met de intellectuele en adellijke achtergrond van Fien en met manier waarop ze onmiddellijk in een functie stapt waar hij lang heeft voor moeten werken. Maar hij moet ook toegeven dat haar karakter behoorlijk tegenovergesteld is aan wat hij had gedacht: Fien houdt meer van actie dan van theorieën, ze heeft een hekel aan politieke inmenging en ze pronkt niet met haar adellijke titel. Fien vindt het oordeel van Tom heel belangrijk en zijn schaarse complimenten over haar werk betekenen veel voor haar. Fien en Tom vullen elkaar perfect aan. Hij heeft de ervaring en de intuïtie van de ancien. Lien Van de Kelder is scherpzinnig en moedig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten