vrijdag 4 februari 2011

Lien Van de Kelder Dans mondial Vlaanderen vakantieland @ Belgische Madammen en Babes

Dans mondial: Lien Van de Kelder danst de Weense wals in Vlaanderen vakantieland
Belgische Madam en Babe Lien Van de Kelder (Kortrijk, 30 oktober 1982) is een Vlaamse actrice. Ze werd bekend door haar rol als "Sofie Bastiaens" in de televisieserie Thuis.

Lien Van de Kelder deed al in verschillende toneelstukken en series onder andere: Wittekerke en Flikken mee; ze studeerde af als master in de rechten. Voor die studies ging ze in 2007 op Erasmus naar Montpellier, waardoor ze even uit de serie Thuis verdween. In die serie verbleef ze toen in Tsjechië om drugsverslaafden te helpen afkicken.

In de zomer van 2007 kondigde Lien Van de Kelder aan dat ze voor de commerciële zender VIJFtv het programma Outback Luke gaat presenteren. Het is meteen haar eerste opdracht als presentatrice. In 2008 werd bekend dat ze een hoofdrol zou vertolken in het nieuwe seizoen van Zone Stad. Lien Van de Kelder zal ook reportages maken voor Vlaanderen Vakantieland. Omdat dat allemaal niet meer combineerbaar was, verdween ze uit de serie Thuis op het einde van het 13e seizoen (2007-2008).

# Lien Van de Kelder is ook heel goed bevriend met collega-actrice Viv Van Dingenen en deden samen mee aan het programma Beste vrienden.
# De lezers van het blad HUMO vroegen Lien Van de Kelder om uit de kleren te gaan op de Pop Poll de Luxe 2008
# Eind augustus 2009 raakte bekend dat Lien Van de Kelder een koppel vormt met regisseur Hans Herbots die ze leerde kennen op de set van Zone Stad.

Vlaanderens mediamadammen Evy Gruyaert en Lien Van de Kelder gaan voor Vlaanderen vakantieland op zoek naar de ziel van de mooiste en populairste dansen ter wereld. In de rubriek Dans mondial trekken ze zes weken lang al dansend de wereld rond.

Evy Gruyaert en Lien Van de Kelder brengen geen danscursus, maar maken een onvergetelijke en wervelende dansreis rond de wereld. De dansen die ze uitproberen, vormen de aanleiding voor het verder ontdekken van de cultuur van een stad of land. Nergens ter wereld zit dans immers zo erg ingebakken in de cultuur als in de zes danslocaties die ze bezoeken.

In Wenen, de citytripstad bij uitstek, trekt Lien Van de Kelder naar een stijlvol Weens bal. Het woord 'wals' betekent letterlijk 'draaien' en de gelijkmatige bewegingen, het snelle tempo en de prachtige muziek van onder meer Johan Strauss maakten de Weense wals tot een van de populairste gezelschapdansen uit de geschiedenis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten