zaterdag 28 februari 2009

Sofie Van Moll @ Belgische Madammen en Babes

Sofie Van Moll

Sofie W. A. Van Moll (Neerpelt, 20 februari 1984) is een Belgische actrice en presentatrice van onder meer 'De Bedenkers'.

Biografie

Op haar dertiende vertrok deze Belgische Madam en Babe met haar valies richting Leuven. Sofie Van Moll ging er op internaat in het Lemmensinstituut waar ze woordkunst-drama volgde. Op haar zeventiende werd ze aangenomen aan de toneelacademie van Maastricht, waar ze in juli 2005 afstudeerde als theatraal performer.
Ze heeft momenteel een relatie met Jenne Decleir, zoon van Jan Decleir.

Tv en radio

Sinds oktober 2001 was Sofie Van Moll een bekend Ketnet-gezicht. Vooral als wrapper, maar ze trok ook een hele tijd met de ketnetband rond, speelde mee in de jongerensoap Spring, een Vlaamse jeugdserie over een groep jongeren die zichzelf en de wereld leren ontdekken in en rond dansschool 'Spring', als Evi De Bie. Evi was danseres bij Spring. Ze ging naar Londen om er Oosterse filosofie te gaan studeren.

Sofie Van Moll deed mee in de één-reeks Urbain (als Kiki) met als hoofdpersonage Urbanus.

In het najaar van 2006 deed ze mee aan het muziekprogramma Steracteur Sterartiest. De deelnemers zijn Vlaamse acteurs en actrices die 12 weken live zingen voor een zelfgekozen goed doel. Elke acteur zingt een bekend nummer. De kijkers beslissen op het eind via televoting wie afvalt of doorgaat. Sofie's goede doel was Piazza dell'Arte, kunstorganisatie in Antwerpen, die zich richt op jongeren in scholen, verenigingen, asielcentra. Ze viel als 6de af.

In 2004 deed Sofie Van Moll met Kerosene mee aan Eurosong, de Vlaamse voorronde van het eurovisiesongfestival. Ze werd 3e in de 2e voorronde.

Sofie Van Moll speelde ook een naakt rol in De Kavijaks, een serie die te zien was op VTM.

Daarnaast deed Sofie al radio-ervaring op bij Studio Brussel, waar ze op zaterdagochtend de Hit 50 (de hitparade) presenteerde, en staat op Belgium Babes. Ze presenteerde ook op Radio Donna, Donna Weekend op Radio Donna maar daar is ze i.v.m. haar drukke bezigheden bij de tv mee moeten stoppen. Maar ondertussen is ze terug bezig aan een paar vervangingen op Donna. Bijvoorbeeld ter vervanging van Ann Van Elsen in Sunday Match. Onlangs heeft Sofie Van Moll haar eigen programma gekregen op zaterdagvoormiddag tussen 10 en 12 uur op Donna, Batlle Of The Stars! (2008). Tijdens de zomer presenteert ze op Donna de avondspits tussen 16 en 19uur, afwisselend met Dave Peters & Caren Meynen. Je kan haar ook beluisteren in het Donna City Café (Actie zomer)!

In 2007 werd Sofie Van Moll de co-presentatrice van Bart Peeters in het programma De Bedenkers.

VRT gaat voor tweede seizoen van 'De Bedenkers'

Vanaf 1 december kunnen fans opnieuw op één terecht voor het programma 'De bedenkers'. Presentatoren Bart Peeters en Sofie Van Moll zijn weer van de partij om op zoek te gaan naar baanbrekende uitvindingen.

Voor het tweede seizoen is het concept van het programma een beetje veranderd. 'De Bedenkers' bestaat voortaan uit vier fases: vier voorrondes, twee ontwikkelingsrondes, de halve finale en de finale.
Juryleden

Ook in de jury doen nieuwe mensen hun intrede. Zo zullen voortaan communicatiespecialiste Saskia Schatteman en reclameman Guillaume Van der Stighelen hun oordeel vellen over de waarde van de nieuwe uitvindingen.
Speculoospasta

De toppers van vorig seizoen waren de SlipLift en de speculoospasta. Voor het nieuwe seizoen hebben al 2000 kandidaten zich ingeschreven.

Naam: Sofie Van Moll
Bijnaam: Fiep
Geboren: 20 februari 1984, om 7.02 uur in Neerpelt
Sterrenbeeld: Vis
Verliefd/verloofd/getrouwd: Verkikkerd!!!
Broers en zussen: Gust, de leukste broer van de hele wereld.
Huisdieren: Binnen mijn luie schildpad Speedy, buiten onze trouwe en lieve hond Ursa.
Haarkleur: Herfstkleurig
Kleur ogen: Bruin met een ietsiepietsie groen
Lengte: 1m 70cm
Gewicht: 59 kg
Schoenmaat: 38,5

Ketnet-presentatrice Sofie Van Moll speelt mee in Plopfilm

Sofie Van Moll, presentatrice op Ketnet en Radio Donna, zal meespelen in de nieuwste Kabouter Plop-Film, samen met haar vriend, acteur Jenne Decleir. Dat maakte verdeler Kinepolis Film Distribution bekend.

Wits en Wollie
Sofie Van Moll en Decleir, zoon van acteur Jan Decleir, zullen kabouters Wits en Wollie spelen, twee kabouterclowns die in de film 'Plop en de Kabouterbaby' hun baby verliezen in het bos. Ze stellen alles in het werk om hun baby terug te vinden. Eerder werd al bekendgemaakt dat bekende figuren als Johan Boskamp, Ron Brandsteder, Piet Huysentruyt, Kobe Van Herwegen en Jean-Marie Pfaff zouden meewerken aan de film. Die verschijnt in het najaar van 2009.

Het is de achtste Plopfilm van producent Studio 100. De regie is in handen van Bart Van Leemputten, die al de drie eerste Plopfilms maakte.

Circuskabouters
De film gaat over een konvooi circuskabouters, die op weg door het kabouterbos een baby kwijtraken. De baby wordt gevonden door Kabouter Lui, die ervoor gaat zorgen. Tegelijkertijd is Kabouter Plop bezig om een koek te maken, waarvoor hij een getuigschrift wil krijgen van de fijnproefkabouter. Door een aantal misverstanden denkt hij dat Kabouter Lui hem wil beconcurreren. Kabouter Lui denkt op zijn beurt dat Plop de baby in zijn koeken wil vermengen en houdt de baby daarom verborgen.

Sofie Van Moll schittert in Steracteur, Sterartiest, waar ze samen met Andrea Croonenberghs bij de vrouwelijke uitblinkers hoort. Twee jaar geleden nam ze nog deel aan Eurosong, maar wie dacht dat Steracteur, Sterartiest een nieuwe generale repetitie voor een tweede Eurosongdeelname wordt, is eraan voor de moeite.

Twee jaar geleden stond Sofie Van Moll in Eurosong. Met Kerosene behaalde ze een eervolle derde plaats in de tweede voorronde. In een kranteninterview bestempelde ze haar Eurosongdeelname als ‘één van de vele zotte dingen die ik mijn leven heb gedaan’. “Maar dat bedoel ik helemaal niet negatief, hoor”, lacht Sofie Van Moll als we haar met deze uitspraak confronteren. “Het is toen gewoon allemaal erg snel gegaan. Zonder na te denken. Maar ik zing gewoon doodgraag.”

Toch is Eurosong niet meteen voor herhaling vatbaar: “We zijn wel bezig met demo’s op te nemen en muziek te maken, maar allemaal op het gemak. Ik wil alleen nog maar iets zelf doen als ik er helemaal achter sta. Eurosong zie ik daar niet direct een plaats in krijgen. Twee jaar geleden was Eurosong vooral heel leuk om mee te maken, maar voor de rest ben ik daar niet zo mee bezig geweest. Ik werd gevraagd om mee te doen en binnen de drie dagen was mijn nummer ingestuurd. Ik zou het niet meer zo onbezonnen doen.”

1 opmerking:

  1. heel mooie en ook wel zeer ontroerd door lagen kan ik goed slaapen dan denken echt aan juo
    en kunnen goed onspannen .

    succes van tijs

    BeantwoordenVerwijderen