vrijdag 13 februari 2009

Sabine De Vos @ Belgische Madammen en Babes


Als puber was Sabine De Vos een doordrijver,,In De kleine weldoener , een programma dat in de halve finale raakte van De keuze van de kijker , laat Sabine De Vos kinderen beoordelen of een droom van een volwassene al dan niet mag gerealiseerd worden. ,,Als puber wou ik ook altijd dat mijn dromen werkelijkheid werden. Ik wou naar de kibboets in Israël? Dan deed ik dat. Had ik een lief in Spanje? Dan trok ik naar Spanje.''# In 'De kleine weldoener' laat je volwassenen een droom formuleren, terwijl een panel van kinderen beslist welke droom wordt gerealiseerd. Dat is toch een beetje de omgekeerde wereld, niet?
Sabine De Vos: ,,Kinderen redeneren helemaal anders dan volwassenen. Kinderen zijn niet altijd bezig met de rationele kant van de zaak. Zo vragen ze zich niet af hoeveel de realisatie van zo'n droom gaat kosten. Ze durven ook veel meer dan volwassenen.''# Wat durven ze dan meer?
Sabine De Vos: ,,In de vorige uitzending was er een mevrouw die een liposuctie wou uitvoeren. Kinderen durven dan vragen te stellen als: ben je echt wel te dik? Mogen we dat dan eens zien? Denk je echt dat je man je minder graag ziet omdat je wat dikker bent? Als volwassene hou je je meer in om zo'n vragen te stellen. Kinderen hebben het in discussie ook moeilijk om te luisteren naar elkaar. Je kan ze moeilijk hun mening doen herzien. Water in de wijn doen, dat kennen ze blijkbaar niet.''# Mocht je dat als moeder van twee dochters zelf al ondervinden?
Sabine De Vos: ,,Als ze iets in hun hoofd hebben, dan moet het inderdaad ook gebeuren. Als ik hen beloofd heb iets buiten te doen, dan kan niets hen tegenhouden, zelfs de regen niet.''# Je was zelf een enig kind. Was je een verwend nest?
Sabine De Vos: ,,Als kind was ik denk ik vrij makkelijk en vrolijk. Het is pas vanaf mijn puberteit dat ik nogal een doordrijver geworden ben. Als ik vond dat ik naar de kibboets in Israël moest gaan, dan deed ik dat. Als ik een Spaans lief had, dan trok ik naar Spanje. Maar ik vond nooit dat ik iets verkeerd deed. Typisch voor pubers wellicht.''# Komt het kind in Sabine De Vos nog wel eens naar boven? Doe je wel eens zotte dingen zonder je iets aan te trekken van de reacties van je omgeving?
Sabine De Vos: ,,Als ik mijn kinderen Indiana (5) en Noah (4) bezig zie, dan wou ik wel eens dat ik nog een kind was. Maar eens mens moet zichzelf niets wijsmaken, eens volwassen ben je geen kind meer.''# Heb jij als volwassene nog een droom?
Sabine De Vos: ,,Ik zou dolgraag ooit iets voor Disney doen. Ook al bevalt de nieuwe tekenstijl me wat minder, toch zou ik graag een stem inspreken voor een Disneyfilm.''
Toen Sabine de Vos nog jong en onbekend was poseerde ze naakt voor Playboy, maar de bloot foto's werden toen niet gepubliceerd. Toen ze later bekend werd herinnerde iemand bij Playboy zich die naakt foto's. Toen ze een nummer met haar wilden uitbrengen spande Sabine de Vos een rechtszaak aan. Resultaat was dat Playboy verplicht werd de naakt foto' te versnipperen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten